Srijeda, 30. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Fokus grupa na temu gospodarenja otpadom u turističkim gradovima

07.02.2017.


U sklopu EU projekta URBAN-WASTE, u organizaciji Regionalne razvojne agencije DUNEA-e, održana je prva fokus grupa na temu gospodarenja otpadom u turističkim gradovima s voditeljicom projekta, Ivom Pozniak kao moderatoricom. Prisustvovali su dionici iz sektora gospodarenja otpadom: pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, promet i veze Dubrovačko-neretvanske županije Miho Baće, viša savjetnica Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prirode DNŽ Dijana Tomašević Rakić, voditelj projekta iz Agencije za gospodarenje otpadom DNŽ Dragan Vukić, predstavnica FLAG-a Južni Jadran i eko udruge Mala Sirena Tanja Stanić te stručna suradnica Javna ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode DNŽ Margarita Polzer, a sudionike je na početku pozdravila direktorica DUNEA-e Melanija Milić.

 

 

 

Raspravljalo se o utjecaju turizma na gospodarenje otpadom, razini svijesti o važnosti upravljanja otpadom s naglaskom na rodne razlike, važnosti recikliranja i kružne ekonomije kao i o zakonskim propisima te mjerama za zaštitu okoliša i prevenciju stvaranja otpada. Također, dionici su kao ključne probleme za navedenu tematiku u našoj županiji naveli nisku razinu svijesti lokalnog stanovništva o važnosti gospodarenja otpadom te nastavno na to očuvanja okoliša i prirode, također i nisku razinu razvijenosti sustava gospodarenja otpadom. Kao izuzetno važno se navodi uspostava Centra za gospodarenje otpadom koji je jedan od ključnih koraka za rješavanje problema upravljanja otpadom u našoj županiji.

 

 

 

Ovo je prva od ukupno tri fokus grupe koje će se organizirati kroz projekt URBAN-WASTE. Za drugu grupu organizirati će se dionici iz sektora turizma dok će na trećoj fokus grupi sudjelovati turisti.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja