Nedjelja, 27. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Sjednica Stožera za zaštitu i spašavanje DNŽ

02.12.2013.


Načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Dubrovačko-neretvanske županije, zamjenik župana Davorko Obuljen, predsjedao je sjednicom Stožera na kojoj se raspravljalo o Izvješću i stanju sustava zaštite i spašavanja na području DNŽ u 2013. godini.

 

Zaključeno je kako DNŽ raspolaže primjerenim brojem pripadnika operativnih snaga zaštite i spašavanja za djelovanje u kriznim situacijama te da trenutačno stanje sustava osigurava funkcioniranje sustava u redovitim aktivnostima i izvanrednim situacijama. Isto tako, rečeno je kako je Županija u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA napravila značajan pomak u području zaštite i spašavanja i to kandidiranjem međunarodnih projekata prekogranične suradnje s partnerima iz Italije, Crne Gore i BiH.

 

Na sjednici se raspravljalo i o Prijedlogu smjernica za organizaciju sustava zaštite i spašavanja u 2014. godini, za što je u Proračunu DNŽ predviđeno 1,64 milijuna kuna, te o pripremama za zimsko razdoblje.

 

Tajnik Stožera Mato Tomljanović predstavio je projekt ADRIARadNet koji se realizira u Županiji s 2,25 milijuna kuna iz programa IPA Adriatic i sredstvima Europske unije. Cilj  projekta je postavljanje četiri meteorološka radara na području Srednjeg i Južnog Jadrana- dva u Italiji (regije Marche i Abruzzo) te po jedan u Albaniji i Hrvatskoj. Radar će biti postavljen na Žarkovici kako bi se omogućilo preventivno djelovanje u slučaju nadolazećih vremenskih neprilika. Radar predviđa dolazak nevremena i točnu lokaciju koju će pogoditi šest sati uoči dolaska. Ukupna vrijednost projekta je preko 21 milijun kuna.

 

Ravnatelj Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Goran Violić istaknuo je obavezu jedinica lokalne samouprave na daljnje ustrojavanje postrojbi civilne zaštite i to sukladno donesenim Procjenama ugroženosti stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara te okoliša. Također, Violić  je podsjetio da su jedinice lokalne samouprave koje su ustrojile postrojbe CZ dužne u proračunu za 2014. godinu planirati sredstva za opremanje i osposobljavanje postrojbi.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja