Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Sport /    Sve vijesti iz rubrike Sport

Župan s državnim prvakom u jedrenju Alecom Cvinarom

30.11.2016.


Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i sport Marijeta Hladilo primili su juniorskog državnog prvaka (do 21.) u jedrenju u klasi laser  standard, člana JK Orsan Aleca Cvinara.

 

 

Upučujući čestitke, župan Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo što je ovo najveći rezultat dubrovačkog jedrenja u zadnjih trideset godina te kako ga je ostvario Alec koji uspješno kombinira fakultetsko obrazovanje i vrhunski sport. Poželio je puno budućih uspjeha i zdravlja mladom jedriličaru i njegovu treneru Marijanu Pamukliću. Prijemu je nazočio i predsjednik JK Orsan Marinko Mikulandra.

 

 

Naime, mladi Orsanovac titulom najboljeg okitio se na otvorenom prvenstvu Hrvatske za olimpijske klase održanom u Splitu od  27.-30. listopada 2016..

 

 

Osim Aleca na Prvenstvu su nastupili Srđan Milić (Laser 4.7), Hrvoje Ban (Laser Standard) i Damir Bulić (Laser Radial). Za pohvalu je i rezultat Srđana Milića koji je u konkurenciji 58 natjecatelja zauzeo 8. mjesto među Hrvatima.

 

 

Alec je dva puta bio sudionik Svjetskog prvenstva od čega je jedno bilo seniorsko, a drugo juniorsko, zatim jednom finala Svjetskog kupa te četiri puta Europskog prvenstva od čega tri u seniorskoj konkurenciji.

 

 

Inače,  Alec Cvinar je na putu godišnje 120 do 130 dana, što zbog priprema, što zbog nastupa na regatama. Još ga do kraja godine čekaju tri kriterijske regate. Zadnje dvije godine je na kraju godine bio drugi na rang listi, a sada se nada uspjeti biti prvi u laser standardu.  Treba ići u Opatiju, Pulu i na Hvar.

 

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja