Ponedjeljak, 1. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

JAVNE GRADSKE POVRŠINE: Zakupcima ugovori na tri godine, do 2020. bez razmatranja novih zahtjeva

23.11.2016.


Sjednica Povjerenstva za izradu plana javnih površina i određivanje visine zakupnine održana je u utorak u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika uz sudjelovanje gradonačelnika Andra Vlahušića. Povjerenstvo je zauzelo jednoglasan stav o zabrani dodjele novih javnih površina unutar zidina na razdoblje od tri godine, zaključno s 2019. godinom, a što će se definirati izmjenom Odluke o zakupu javnih površina.

 

 

Donesen je i jednoglasan zaključak da će se ugovori o zakupu počevši od 1. siječnja 2017. sklapati na razdoblje do tri godine, što će urednim zakupcima pružiti određenu poslovnu sigurnost. U Plan korištenja javnih površina u povijesnoj jezgri ponovno će se uvrstiti opće odredbe kojima se primjerice regulira način postavljanja stolova, izgled taraca i slično.

 Znatno će se pooštriti kaznene odredbe za prekršitelje ugovora o zakupu posebno putem instituta oduzimanja javne površine, odnosno uklanjanja stolova i stolica uz pojačani nadzor Službe komunalnog redarstva.
 

 

Najavljeno je također da će se redefinirati broj i obuhvat zona unutar povijesne jezgre. No, o tome kao i o cjenovnoj politici, najavio je predsjednik Povjerenstva Blaž Pezo, raspravljat će se na idućoj sjednici koja će se održati do kraja studenog.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja