Petak, 3. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Županija osigurala edukaciju za 54 pomoćnika u nastavi

16.11.2016.


U okviru projekta “Zajedno možemo sve! – 3”, kojeg već treću godinu uspješno provodi Dubrovačko-neretvanska županija, provedena je edukacija i stručno osposobljavanje za rad s učenicima s teškoćama za pomoćnike u nastavi.

 

 

Naime, Dubrovačko-neretvanska županija kroz projekt „Zajedno možemo sve! – 3“, vrijedan gotovo dva i pol milijuna kuna, osigurala je za školsku godinu 2016./17. 54 pomoćnika u nastavi za 57 učenika s teškoćama u školama kojima je osnivač.  I ove godine provedena je edukacija i stručno osposobljavanje te je svih 54 pomoćnika u okviru spomenutog projekta stručno osposobljeno za rad s učenicima.

 

 

Kroz 20 sati predavanja i vježbi u grupama, pomoćnici u nastavi upoznali su se sa odgojno obrazovnim potrebama učenika s teškoćama, odgojno obrazovnom inkluzijom i oblicima inkluzivne potpore u hrvatskom školstvu, s karakteristikama i pravima učenika s teškoćama te su razvijali metode pružanja podrške u odgojno obrazovnom procesu za učenike s teškoćama. Polaznici stručnog osposobljavanja aktivno su sudjelovali na predavanjima i vježbama i time usavršili vještine koje su im potrebne za uspostavljanje uspješne suradnje s učiteljima, nastavnicima, stručnim timom škole te roditeljima i vršnjacima učenika s teškoćama.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja