Srijeda, 3. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Dubravka Šuica više nije predsjednica dubrovačkog HDZ

30.11.2013.


Nakon 15 i pol godina Dubravka Šuica više nije predsjednica dubrovačkog HDZ-a.

 

- Trenutačno sam potpredsjednica stranke, članica Europskog parlamenta, potpredsjednica EU pučke stranke za žene i mislim da je došao trenutak da treba prepustiti šansu nekom drugom, nekim mlađim ljudima. Nadam se da ćemo to na najbolji mogući način učiniti kako bismo na sljedećim, što skorijim izborima, za Grad Dubrovnik ponovo pobijedili.

 

Kazala je to Dubravka Šuica, koja je u dva mandata bila gradonačelnica Dubrovnika, večeras u Stonu nakon raspuštanja Gradskog odbora HDZ-a i imenovanja stranačkog Povjerenstva na čelu s povjerenikom Antunom Kisićem, koji je već duži niz godina jedan od njezinih najbližih suradnika.

 

Odluku o raspuštanju dubrovačkog, te metkovskog odbora HDZ-a kojega je do večeras vodio Nikola Oršulić, donio je na sjednici u Stonu Županijski odbor pod predsjedanjem Branka Bačića. Nakon sjednice on je naglasio kako je to bila jednoglasna odluka, te kazao:

  

-  Za predsjednika Povjerenstva u Dubrovniku imenovan je Antun Kisić, a u Metkoviću Mladen Šutalo. Također je imenovano još i deset članova povjerenstava, koji imaju obvezu  do 1. ožujka 2014. provesti izbore u Gradu Metkoviću i Gradu Dubrovniku. Pri tome imaju sve ovlasti raspustiti temeljene ogranke i provesti izbore u najdemokratskijoj mogućoj proceduri. Na Županijskom odboru smo dogovorili da se predsjednici povjerenstava neće kandidirati za predsjednike ogranaka ni u Dubrovniku ni u Metkoviću, već da će u učiniti sve da u najdemokratskijoj proceduri provedu izbore. Predsjednici povjerenstva će učiniti sve da svim zainteresiranim HDZ-ovcima Dubrovnika i Metkovića koji se drže sposobnima preuzeti vođenje gradskih organizacija osiguraju za to uvjete u demokratskoj proceduri.

 

Mislim da je HDZ uspostavio vrlo visoke standarde po pitanju stranačkih izbora, što smo pokazali na našem Općem saboru prošle godine. Mi ćemo na toj razini održati izbore i u ova dva grada. Siguran sam da nam se neće ponoviti ova blamaža oko izbora kao što se dogodilo SDP-u za županijskog predsjednika.    

 

Bačić je kazao kako je dubrovački i metkovski HDZ raspušten sukladno odluci Nacionalnog vijeća stranke prema kojoj se novi unutarstranački izbori trebaju provesti u onim gradskim i općinskim odborima koji na lokalnim izborima nisu postigli očekivane rezultate.

 

Antun Kisić nije želi ništa govoriti već je kratko kazao: - Sve je rečeno.

 

U dubrovačkom Povjerenstvu HDZ-a uz Kisića su Mato Franković, Blaž Pezo, Marijeta Hladilo, Nikolina Šišić, Sanja Putica, Marko Potrebica, Teo Andrić, Pavo Jančić, Nikica Anić i Mario Obuljen.

 

Uz predsjednika Mladena Šutala, članovi Povjerenstva u Metkoviću su Hranislav Gašpar, Robert Doko, Nedjeljko Obradović, Mijo Vukušić, Tomo Erkapić, Davor Petković, Ante Mateljak, Tomislav Medak, Ivona Dragović i Mate Musulin.  

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja