Utorak, 7. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Rektor Burum na početku mandata u Županiji

04.10.2016.


Novoizabrani rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum održao je u utorak sastanak sa županom Dubrovačko-neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem. Župan je još jednom čestitao rektoru na izboru i poželio da se dobra suradnja između Županije i Sveučilišta u budućem radu dodatno unaprijedi. Istaknuo je područja na kojima se temeljila dosadašnja suradnja odnosno na kojima su Županija i Sveučilište prirodno upućeni jedni na druge. Tako je naglasio sljedeće projekte: Izgradnju Studentskog doma, Projekt daljnjeg razvoja Sveučilišnog kampusa,  Projekt CEKOM-a za agrume u Neretvi te CEKOM-a za marikulturu u Bistrini, daljnje širenje studija financijskog managementa u Pločama, Projekt novog poljoprivrednog studija u Neretvi, a upoznao je rektora s Projektom izgradnje Turističke i ugostiteljske škole s praktikumom kao centra izvrsnosti na Babinom kuku.

 

 

 

 

Rektor Burum naglasio je kako je svjestan uloge koju Sveučilišta ima, odnosno mora imati, u društvu posebno u jednoj regiji kakva je ova županija te kako opredijeljen u tom smjeru djelovati, za što je nužna dobra suradnja sa Županijom, Gradom Dubrovnikom i ostalim gradovima i općinama te drugim čimbenicima u društvu. Naglasio je potrebu jačanja znanstvenih potencijala i potrebu zadržavanja kadrova koji odlaze na školovanje u druga središta, posebno onih koji su korisnici stipendija.  Smatra da se o svim pitanjima daljnje suradnje detaljnije razgovara u što skorije vrijeme. 

 

 

 

Rektor i Župan suglasili su se da gledaju na razvoj Sveučilišta i Županije na jednak način te da  će u tom smjeru zajednički djelovati.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja