Srijeda, 30. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Pri kraju radovi na biciklističkoj stazi ĆIRO u Konavlima

19.09.2016.


Na redovitim sastanku partnera na projektu „ĆIRO“,  održanom 14. rujna 2016. godine u Konavlima,  predstavljen je tijek dosadašnjih odrađenih aktivnosti u projektu s naglaskom na one koji su realizirani posljednjih mjeseci.

 

 

Među njima su skorašnji završetak svih infrastrukturnih radova na stazi „Ćira“ u Konavlima i Hercegovini (ukupno oko 30 km staze stavljeno u funkciju), promocija projekta i staze na sajmovima u Mostaru (Međunarodni sajam gospodarstva Mostar) i Splitu (GAST sajam), te nabavka bicikala koje su dodijeljene korisnicima s projektnog područja u sklopu razvoja tzv. koncepta „bed & bike“  (30 bicikala i 10 setova alata za korisnike u Konavlima).

 

 

Također tijekom sastanka bilo je riječi o preostalim predviđenim aktivnostima na projektu: postavljanju informativne turističke signalizacije na stazi (33 table u Konavlima, dionica Zvekovica - Glavska), označavanju staze putem QR kodova što će krajnjem korisniku omogućiti da se detaljno upozna s prošlošću željeznice putem vlastitog mobilnog uređaja, organizacija promotivnih utrka na stazi (u suradnji s Biciklističim klubom Konavle) kao i prekogranične vožnje sa startovima u Konavlima i Hutovu te završetkom vožnje na lokaciji bivše željezničke stanice „Ćira“ u Zavali (prostorije današnjeg restorana „Zavala“).

 

 

Projekt “Bicikliranje kroz povijest – revitalizacija stare uskotračne željeznice ĆIRO” provodi se od prosinca 2014., a planirani završetak svih aktivnosti je u prosincu 2016. Nositelj projekta “ĆIRO” na razini uključenih hrvatskih partnera je Općina Konavle, ostali hrvatski partneri su TZ Općine Konavle i DUNEA. Provodi se kroz IPA program Hrvatska – Bosna i Hercegodina.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja