Srijeda, 8. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županijski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

PREVENCIJA: Priča iz tršćaka u Dječjem domu Maslina

16.09.2016.


Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije i Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika posjetili su štićenike Dječjeg doma Maslina kojima su uručili slikovnice, bojanke i slagalice na temu prevencije požara. Radi se o aktivnostima projekta HOLISTIC u kojem, kao jedan od projektnih partnera, sudjeluje i Dubrovačko-neretvanska županija.

 

 

Slikovnica Priča iz tršćaka tematski je posvećena dolini Neretve i zaštiti ekosustava tršćaka, posebno ugroženog požarima, čije gašenje često zahtjeva i intervencije protupožarnih zrakoplova uzrokujući, uz ostalo, i velike materijalne troškove. Slikovnica na zanimljiv način prikazuje život životinja u dolini Neretve kao i koje posljedice za njihov opstanak ostavljaju požari.

 

 

Bojanka Vatrogasac spas u svakoj nevolji govori o načinima i vrstama intervencija s kojima se svakodnevno susreću pripadnici dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasnih postrojbi dok slagalica prikazuje zaštićene životinje koje žive na području Dubrovačko-neretvanske županije. Na donaciji izdanja zahvalila je ravnateljica Doma Maslina Ilijana Stojanović.

 

 

Predstavnici Vatrogasne zajedice Grada Dubrovnika također su pokazali i način rada s osobnom vatrogasnom opremom pri vatrogasnim intervencijama.

 

 

Projekt HOLISTIC, osim u Hrvatskoj u jadranskim županijama, provodi se i u Italiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji i Grčkoj, a 85 postotnom iznosu se sufinancira sredstvima Europske unije putem programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC. Ukupno vrijedi oko 9 milijuna i 300 tisuća eura od čega aktivnosti Dubrovačko-neretvanske županije vrijede oko 460 tisuća eura.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja