Utorak, 2. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Nakon sezone kreće prometno rješenje kižanja u Srebrenom

01.08.2016.


Nakon dugog čekanja pristupilo se rješavanju gorućeg pitanja raskrižja u Srebrenom, javljaju iz Općine Župa dubrovačka.  Zahvaljujući zajedničkoj suradnji s Hrvatskim cestama raspisan je natječaj za rekonstrukciju raskrižja Srebreno na državnoj cesti D8. Riječ je o projektu od iznmnog značaja za Župu dubrovačku, kao i za opću protočnost i sigurnost prometa na ovom dijelu državne ceste. 

 

 

Podsjetimo, Općina Župa dubrovačka prije dvije godine izradila je idejni projekt rješenja  raskrižja u Srebrenom, te su na taj projekt Hrvatske ceste dale pozitivno mišljenje i preuzele obvezu izrade glavnog i izvedbenog projekta, za kojeg je u svibnju ishođena i građevinska dozvola.

 

 

U međuvremenu Općina Župa dubrovačka  riješila je sve imovinsko pravne odnose za izgradnju novog raskrižja, te kupnjom zemljišta osigurala sve preduvjete za realizaciju ovog važnog projekta sukladno Urbanističkom planu uređenja Srebreno I.

 

 

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 4.600.000 kuna plus PDV, a rok za završetak radova je 3 mjeseca. Otvaranje ponuda pristiglih prijavom na natječaj zakazano je za 19. kolovoza.

 

 

Nakon turističke sezone pristupit će se izvođenju radova koji prema projektu predviđaju izgradnju dodatnih kolnih traka koje će pospješiti protok prometa, a uvođenjem nove regulacije semaforima i video nadzora očekuje se znatno rasterećenje na ovoj dionici državne ceste, stoji također u priopćenju iz župske općinske uprave.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja