Subota, 19. listopada 2019.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Predsjednica primila izaslanstvo Jadransko-jonske euroregije

12.07.2016.


Povodom obilježavanje desete obljetnice osnutka Jadransko-jonske euroregije predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović primila je predsjednika Jadransko-jonske euroregije i župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikolu Dobroslavića, prvog potpredsjednika Udruge i predsjednika regije Abruzzo Lucijana D'Alfonsa, potpredsjednika Udruge i predsjednika regije Tirana Aldrina Dalipija, župana Istarske županije Valtera Flega, predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenka Hercega,  gradonačelnika Kotora Aleksandra Stjepčevića te tajnike Udruge Francesca Coccoa i Luku Vidaka.

 

 

Predsjednik Udruge župan Nikola Dobroslavić zahvalio je na prijemu i pokroviteljstvu obljetnice te upoznao Predsjednicu s radom Udruge i budućim planovima članstva koje čini dvadeset osam jedinica lokalne i regionalne samuprave iz šest država - država članica EU, ali i onih država koje to žele postati. Župan je govorio o doprinosu Udruge stvaranju Strategije EU za Jadransku i Jonsku regiju te o njenoj budućoj ulozi u provedbi Strategije kroz aktivno sudjelovanja gradova, regija i općina.

 

 

Župan je naglasio prioritete Udruge kroz prometno povezivanje makroregije: Jadransko Jonsku autocestu od Kalamata u Grčkoj do Trsta u Italiji i dalje prema Baltiku, željezničku prugu kroz Italiju od Brindisija do Ravenne, te povezivanje koridorima zapad-istok preko mora, kao što je koridor 5c od Ploča prema zemljama istočne Europe. Pritom je istaknuo važnost poticanja vlada i institucija EU za rješavanje ovih pitanja.

 

 

Predsjednica je podržala rad i planove Jadransko-jonske euroregije te je iskazala spremnost da na ove teme, sukladno svojim mogućnostima, sudjeluje u razgovorima s čelnicima drugih država makroregije.

 

 

Sastanku u Uredu predsjednice prisustvovali su i stručnjaci iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske te posebni savjetnik Predsjednice dr.sc. Mate Granić.

 

Fotografije preuzete sa službene stranice Ureda predsjednice

Najčitanije (7 dana)

Promotivni film Dubrovnik Riviera osvojio tri nove nagrade na Zagreb Tourfilm Festivalu
Javno snimanje emisije Lijepom našom u Župi dubrovačkoj
Najpoznatiji astrolog na svijetu: Dan rođenja otkriva kakvo breme nosite


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja