Četvrtak, 4. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

HOTEL GRUŽ: Dio soba budućeg doma umirovljenika namijeniti socijalnom smještaju

05.07.2016.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je sastanak s direktorom hotela Gruž Jurom Dumančićem i gradskim vijećnicima Hrvatske stranke umirovljenika Olgom Muratti i Ivom Jadrušićem tijekom kojeg se razgovaralo o problematici i budućim aktivnostima na rekonstrukciji bivšeg hotela i pripadajuće garaže u dom za starije i nemoćne osobe, priopćeno je iz dubrovačke gradske uprave. 

 

 

Direktor Jure Dumančić rekao je kako je u suradnji s nadležnim gradskim odjelom za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo ishođena građevinska dozvola, a procijenjena vrijednost investicije iznosi 15 milijuna kuna. Dom prema projektu ima 16 jednokrevetnih soba i 16 dvokrevetnih, ukupnog kapaciteta 48 postelja. Dumančić je gradonačelnika izvijestio da prema provedenoj analizi ekonomska cijena smještaja u domu uz zadovoljenje svih standarda iznosi 7.000 kuna na mjesečnoj razini.

 


Gradonačelnik je rekao kako podržava iskazanu inicijativu vijećnika HSU-a kao i sve prijedloge koji vode ka povećanju životnog standarda umirovljenika, te je izložio stavove Grada oko doma umirovljenika. Tako je predložio da se s zakladom Blaga djela dogovori sufinanciranje izgradnje doma iznosu 50 posto. Kazao je i kako jednoposteljnim sobama treba upravljati na tržišnoj osnovi, dok barem polovicu od 16 dvokrevetnih soba treba namijeniti isključivo za socijalno stanovanje, odnosno smještaj osoba lošijeg imovinskog stanja uz potporu Grada. Predložio je da stručne službe nadležnog upravnog odjela uz pomoć Blagih djela izrade pravilnik i propišu jasne kriterije za smještaj u oba slučaja.
 

 

Vijećnici Muratti i Jadrušić izrazili su stav da smještaj u domu mogu ostvariti isključivo građani Dubrovnika, s čime se gradonačelnik složio, stoji također u priopćenju.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja