Utorak, 26. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Župan vatrogascima uručio GPS uređaje

01.07.2016.


Župan Nikola Dobroslavić uručio je danas u Palači Ranjini zapovjedniku JVP Dubrovačko primorje Ivu Franušiću i zapovjedniku JVP Konavle Mariju Magudu petnaest uređaja za daljinski nadzor vozila (GPS). Uređaji su nabavljeni u tijeku realizacije projekta HOLISTIC koji Dubrovačko-neretvanska županija provodi protekle dvije godine.

 

 

U projektu sudjeluju sve hrvatske jadranske županije gdje je izražen rizik od požara te partneri iz još 7 zemalja: Grčke, Albanije, Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Italije.

 

 

JVP Dubrovačko primorje dobiva pet, a JVP Konavle deset uređaja za daljninski nadzor vozila. Iako se radi o investiciji od četrdeset i pet tisuća kuna važnija je činjenica da će tijekom vatrogasnih intervencija točna lokacija intreventnih vozila biti poznata što će znatno olakšati same intervencije vatrogasnih postrojbi na terenu, ali i povećati sigurnost vatrogasaca.

 

 

Osim nabave i ugradnje GPS uređaja u vatrogasna vozila Dubrovačko-neretvanska županija je realizacijom projektnih aktivnosti značajno poboljšala sustav vatrogastva na svom području. Sredstvima projekta HOLISTIC nabavila je i vatrogasnu opremu vrijednu oko sto pedeset tisuća kuna,  a za potrebu realizacije vatrogasne vježbe predviđene projektnim aktivnostima koja će se održati do polovice srpnja.

 

 

Projektne aktivnosti koje provodi Dubrovačko-neretvanska županija vrijedne su oko 3 milijuna i 450 tisuća kuna i u 85 postotnom iznosu sufinanciraju sredstvima Europske unije putem programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja