Četvrtak, 4. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

GROBLJE DUBAC: Nardelli zabrinut, napisao Vlahušiću pismo

01.07.2016.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić primio je danas dopis od načelnika Općine Župa dubrovačka Silvija Nardellija na temu groblja Dubac. Kako stoji u priopćenju iz dubrovačke gradske uprave, načelnik Nardelli izražava zabrinutost zbog odluke Gradskog vijeća o povlačenju s dnevnog reda točke o zaduživanju Grada Dubrovnika kod HBOR-a u iznosu od 40 milijuna kuna za financiranje izgradnje groblja Dubac, čime je onemogućeno sklapanje ugovora o izvođenju radova i to u trenutku kada su počeli prvi građevinski radovi u obuhvatu groblja.

 „Budući Vam je poznato koliko je truda i energije uloženo u rješavanje problema vezanih uz pokretanje projekta, držimo neprihvatljivom činjenicu da se u ovoj fazi odustaje od daljnjih aktivnosti“, piše Nardelli između ostalog.
 

 

Ukupne aktivnosti na izgradnji groblja Dubac do kraja 2016. godine predviđene su u iznosu od 12,6 milijuna kuna, od čega je obveza Općine Župa dubrovačka osigurati nešto više od 3 milijuna kuna, dok financijske obveze Grada dosežu 10 milijuna kuna.
 

 

Podsjetimo, Ugovor o izgradnji potpornih zidova vrijedan gotovo 6 milijuna kuna potpisan je 20. lipnja, a radovi su započeli u srijedu, 27. lipnja. Radovi na izgradnji južnog potpornog zida i 2. faze potpornih zidova vrijedni 20 milijuna kuna trebali bi započeti u listopadu za što je potrebno već sada pokrenuti postupak javne nabave.
 

 

Gradonačelnik Vlahušić izjavio je kako Grad čvrsto stoji iza ovog projekta te da se nada kako će Gradsko vijeće pokazati razum i prihvatiti predloženo financiranje kako se ne bi ugrozila realizacija daljnjih aktivnosti prema utvrđenom dinamičkom planu, o čemu će i službenim putem obavijestiti načelnika Nardellija, priopćeno je također iz Grada Dubrovnika.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja