Subota, 30. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Uspostava hidroavionskog pristaništa u Korčuli i Lumbarda

08.06.2016.


Županijska lučka Uprava Korčula za područje Grada Korčule te Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije za područje Lumbarde, potpisale su s tvrtkom European Coastal Airlines ugovore u svrhu realizacije hidroavionskog prijevoza i na ovom dijelu Županije.

 

 

 

Naime, slijedom provedenog natječajnog postupka te po ispunjenju zakonskih kriterija potpisani Ugovori odnose se na dodijelu u koncesiju dijela obala u Gradu Korčuli te Lumbardi, u svrhu realizacije hidroavionskog pristaništa.

 

 

 

Uspostava hidroavionskih pristaništa na ovim lokacijama nastavak je aktivnosti na realizaciji  hidroavionskog prijevoza koji Dubrovačko-neretvanska županija snažno podupire proteklih godina osobito s aspekta povezivanja Grada Dubrovnika kao županijskog središta s otocima. Potpora ovom projektu iskazana je i Odlukom Županijske skupštine o pokretanju aktivnosti u svrhu realizacije hidroavionskog prijevoza na području Dubrovačko-neretvanske županije, s ciljem jednobraznog postupanja lučkih uprava kojima je Županija osnivač.

 

 

 

Osim ovom prilikom utvrđenih lokacija, hidroavionska pristaništa realizirana su na Lastovu i Vela Luci. S obzirom da je u ovom trenutku Dubrovnik kao središte Županije s hidroavinskim  pristaništima povezan putem zračne luke Dubrovnik, nadamo se da će u skorom vremenu investitori prilagoditi svoje projekte važećim prostorno-planskim i zakonskim odredbama kako bi se pristaništa realizirala i na užem gradskog području.       

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja