Nedjelja, 27. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

HRVATSKO-POLJSKI FORUM: O napuštenim objektima, specijalnim zonama i regionalnoj samoupravi

11.05.2016.


U Dubrovniku je danas započeo dvodnevni gospodarsko-diplomatski susret hrvatskih i poljskih predstavnika. Na Forumu će se otvoriti teme revitalizacije napuštenih industrijskih i gospodarskih objekata, specijalnih ekonomskih zona te regionalne samouprave kao zamašnjaka razvoja malog i srednjeg poduzetništva. Priče o uspjehu poljskih startup tvrtki te primjere dobre prakse predstavit će poljski gosti. Za sutra je planiran važan susret hrvatskih i poljskih gospodarstvenika na Hrvatsko-poljskom gospodarskom forumu u organizaciji Hrvatske zajednice županija i Hrvatske gospodarske komore.

 

 

„Godine svjetske gospodarske krize odrazile su se na stanje u gospodarstvu većine zemalja, pa tako i Hrvatske. Kriza nije pitala za radna mjesta, nije pitala za bruto nacionalni dohodak, niti za kvalitetu života u lokalnim zajednicama. Poljska je u ekonomskoj krizi uspjela zadržati rast bruto nacionalnog dohotka što je dokaz da Hrvatska uči i nastavit će učiti od najboljih.  Suradnja naših zemalja na svim je poljima izvrsna, naši gospodarstvenici i poduzetnici prepoznati su na poljskom tržištu i obratno. Brojni bilateralni susreti dokazuju čvrstu povezanost, prijateljstvo i želju da zajedno postignemo više. Županije su spremne na promjenu I mogu biti nositelji ravnomjernog razvoja Hrvatske.“ – izjavio je predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan, Goran Pauk.

 

 

„Ovo je naš peti susret i svakako možemo reći kako s Hrvatskom imamo uspješnu suradnju. Potičemo poljske i hrvatske poduzetnike na međusobnu poduzetničku suradnju i zalažemo se za ulaganja poljskih gospodarstvenika u Hrvatskoj. S poljskim pozitivnim primjerima želimo Hrvatskoj pomoći po pitanjima regionalne politike i razvoja, ali i malog i srednjeg poduzetništva.“ – dodao je i predsjednik Saveza vojvodstava Republike Poljske, Olgierd Geblewicz.

 

 

Uz visoko pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske i predsjednika Republike Poljske, pokrovitelji Foruma su i predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner te predsjednik Senata Republike Poljske Stanisław Karczewski koji je izrazio zahvalu i zadovoljstvo oko suradnje s Hrvatskom.

 

 

Osim gospodarske i ekonomske važnosti, Forum je pokazatelj i nastavka prijateljskih odnosa Poljske i Hrvatske, zemalja koje, osim sličnog mentaliteta, dijele i slične izazove vezane uz gospodarska pitanja i regionalni ustroj.

Forum već petu godinu zaredom organiziraju Hrvatska zajednica županija i Savez Vojvodstava Republike Poljske. 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja