Nedjelja, 27. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan Dobroslavić u žiriju za nagradu „Izgradnja Europe preko granica 2016“

02.05.2016.


Temeljem natječaja Europskog odbora regija za najbolju Europsku grupaciju za teritorijalnu suradnju (EGTS) izabran je projekt Prekogranična bolnica Cerdanya iz Katalonije. Nagrada „Izgradnja Europe preko granica 2016“ dodijeljena je na ceremoniji u Bruxellesu  za postignute rezultate u prekograničnoj suradnji, rastu i stvaranju novih radnih mjesta, sukladno Strategiji Europa 2020.

 

 

 

Bolnica je smještena u Kataloniji u mjestu Cerdanya s populacijom od 32000 stanovnika te gravitirajućom populacijom od 120000 stanovnika i prilivom od turizma. Financirana putem korištenja sredstava EU fondova, bolnica je počela sa radom 2014. godine  kao pravni oblik; Europska grupacija za teritorijalnu suradnju s ciljem zajedničkog upravljanja dva javnozdravstvena sustava susjednih zemalja, Španjolske i Francuske te integracijom zdravstvenih usluga s obje strane granice uzimajući najbolje i najpovoljnije od svakog sustava.

 

 

 

Ovaj primjer pokazuje da je Europska grupacija za teritorijalnu suradnju vrlo koristan pravni alat koji je u mogućnosti realizirati veće projekte na prekograničnoj razini integrirajući područja u rješavanju važnih problema.

 

 

 

Župan Dobroslavić pozvan je za sudjelovanje u žiriju temeljem svog rada na dokumentu; Jačanje prekogranične suradnje – potreba za boljim pravnim okvirom, usvojenim koncem prošle godine u Europskom odboru regija.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja