Ponedjeljak, 13. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

VIJEĆE: Miloslavić: Novac dobijaju neregistrirane udruge - Nardelli: Ne

30.04.2016.


I na posljednjoj sjednici župskog Općinskog vijeća SDP-ovac SDP-a Miše Miloslavić potaknuo je pitanje financiranja udruga. Izražavajući nedavoljstvo što njegovo izlaganje s prethodne sjednice o radu Bratstva Velike Gospe nije ušlo u zapisnik, Miloslavić je izrazio sumnju da Općina Župa dubrovačka financira neke udruge koje uopće nisu registrirane u prvom redu misleći na bratstvo iz Postranja.

 

 

 

Rekao je da je i on član Bratstva Velike Gospe ali da je upitno njegovo službeno djelovanje jer se, kako je rekao, skupština Bratstva nije održava već pet godina, dok je zakonska obveza održavanje jedne skupštine godišnje. O tome je kaže Miloslavić, nadležna služba Državne uprave već upozorila Bratstvo pisanim putem. Na sazvanu je skupštinu dodaje, došlo samo sedam članova, pa se nije mogla održati.

 

 

- Dakle, moja saznanja su takva da se Udruga nije mogla registrirati jer nije održana skupština. - rekao je Miloslavić.

 

 

 

 

Župski načelnik Silvio Nardelli mu je odgovorio kako Župa dubrovačka ne financira nijednu udrugu koja nije registrirana pri Ministarstvu financija te mu pritom predao i dokumentaciju koja pobliže govori o djelovanju Bratstva iz Postranja u protekle dvije godine, dodavši ako treba da će mu dostaviti i višegodišnja izvješća. Nardelli je rekao da Općina tom Bratstvu uistinu ne daje novce uzaludno, jer da je vidljivo kako se intenzivno radi na uređenju groblja.

 

 

 

 Upozorivši Miloslavića na ton posebno tijekom prošle sjednice načelnik Nardelli je rekao:

 

 

- U dokumentaciji postoje koncizni odgovori, ali sada ću vam ih reći usmeno. Kao što sam vam i onda rekao, nemoguće je da udruga prima novce od Općine, a da pritom nije registrirana pri Ministarstvu financija, odnosno da djeluje nelegalno. Ako ste pozorno pratili proračun za ovu godinu, vidjeli ste kako nema nekih udruga koje smo prije financirali upravo jer nisu registrirane. U dokumentaciju ćete vidjeti da je udruga uredno registrirana, da je prema zakonu promijenila statut. Doduše, taj statut nije verificiran, ali nije verificiran statut nijedne udruge u županiji zbog same administracije od strane Ureda za državnu upravu Dubrovnik. Moram izraziti neslaganje s vašim tonom razgovora prošli put. Ne samo da ste optužili udrugu nego ste neizravno optužili Općinu i mene. Drugi put biste bolje trebali provjeriti informacije s kojima raspolažete.  

 

 

 

Nardelli mu je odgovorio kako nije nadležnost Općine da prati kada je pojedina udruga imala svoje godišnje skupštine već se to tiče Ureda za državnu upravu, a kako je prema Ministarstvu financija udruga uredno registrirana i kako prema njegovome mišljenju tu nije ništa sporno. 

Najčitanije (7 dana)

Stožer: Sedam novozaraženih na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja