Ponedjeljak, 1. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Otvara li župska športska dvorana i službeno vrata

20.04.2016.


Do kraja tjedna trebala bi konačno biti gotova priča s izgradnjom školske sportske dvorane pri Osnovnoj školi Župa dubrovačka, a župska djeca i službeno napokon ući u dvoranu, kao i sportski klubovi koji to čekaju godinama.

 

 

 

 

Izgradnja u Župi toliko potrebne školske sportske dvorane traje još od 2003. godine kad je investitor bilo tadašnje Ministarstvo za javne radove, a potom  Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU Prvi investitor je bio GP Dubrovnik, ali je ta tvrtka zapala u financijske probleme pa je nakon novog javnog natječaja Ministarstvo regionalnog razvoja potpisalo ugovor s tvrtkom Feniks iz Slavonskog Broda koja je inače radila na više državnih projekta širom Hrvatske.  

 

 

 

 

 

Međutim, realizaciju tog važnog projekta za Župu dubrovačku, pratilo je mnogo problema, pa je tako i drugi izvođač tvrtka Feniks zapala u financijske probleme što je zaustavilo radove. A što je najveća tragedija nije bilo problema s izvodima financiranja za tu dvoranu i dio novca je „čekao“ i u župskom općinskom Proračunu.

 

 

 

 

 

Trebalo je dosta godina da investitor Ministarstvo regionalnog razvoja raskine ugovor s tvrtkom Feniks, koja nikad nije radove na dvorani privela kraju. Nakon toga je rješavanje tog problema  "prebačeno" s Ministarstva na Općinu Župa dubrovačka, čija je uprava onda nastavila s procesom „papirnatog“ završetka radova, odnosno provedbom novog postupka javne nabave.

 

 

 

 

 

Tako je prije godinu dana, točnije 10. travnja 2015. godine, načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli potpisao je s dubrovačkom tvrtkom Tonikom d.d. ugovor o završetku radova na školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka. Vrijednost radova tada je procijenjena na oko četiri milijuna kuna, a predviđeno je bilo završenje i opremanje dvorane, kao  radovi na uređenju okoliša. Rok za završetak je bio listopad 2015. godine.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja