Ponedjeljak, 1. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Šef svih hrvatskih zatvora u Zagreb stiže iz Čibače

17.04.2016.


Ministar pravosuđa Ante Šprlje je razriješio svog pomoćnika za zatvorski sustav Slavka Kovačevića. Novi pomoćnik je, kako je priopćeno iz Vlade, Anđelko Dundić, dugogodišnji službenih zatvora u Dubrovniku.

 

 

 

 

Zatvorski sustav iznimno je osjetljiv zbog nagomilanih financijskih i kadrovskih problema koje će sada pokušati riješiti imenovani Dundić. Riječ je o pravosudnom policajcu koji je radio u zatvoru u Dubrovniku, a živi u Čibači u Župi dubrovačkoj.

 

 

 

 

Dundić je rođen 1975. godine, a s 39 godina stječe zvanje Stručni specijalist kriminalistike.  U dubrovačkom zatvoru radi od 1994. godine, i to do 2012. kao službenik osiguranja, zatim tri godine radi kao nazdornik, a prije godinu dana, nakon što je završio fakultet, postao je samostalni nadzornik pravosudne policije. Nikad nije bio na upraviteljskim funkcijama u zatvorskom sustavu.  Dundić je blizak MOST-u i njihov je simpatizer.

 

 

 

 

Dundić će se nakon preuzimanja funkcije morati žurno uhvatiti u koštac s problemima, među ostalim i manjkom novca što je ove godine u proračunu predviđen za Upravu za zatvorski sustav.

 

 

 

Dosadašnji pomoćnik Kovačević je još prije mjesec dana ministru Šprlji ponudio ostavku nakon što je otkriveno da je tijekom službe u Zatvoru u Puli bio osuđivan zbog nanošenja teške ozlijede mlađahnom susjedu. Kako je i nakon toga ostao u pravosudnom sustavu nije objašnjeno, no nakon što je nastupila rehabilitacija izabran je na funkciju pomoćnika minstra. Međutim, vrlo brzo se u javnosti postavilo pitanje može li čovjek koji je imao ozbiljnih problema sa zakonom obnašati iznimno visoku funkciju u Ministarstvu pravosuđa. Kovačević se na kraju sam odlučio povući, no ministru nije bilo jednostavno pronaći zamjenu.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja