Petak, 29. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

DRŽAVNI LIDRANO U ŠIBENIKU: Nastupa Orsat Moretić s „Naša Župa“

04.04.2016.


Agencija za odgoj i obrazovanje od 4. do 8. travnja 2016. godine u Šibeniku organizira jubilarnu 25. državnu Smotru literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2016. za učenike osnovnih i srednjih škola. Prva dva dana su rezervirana za učenike i mentore osnovnih škola, a od 6. do 8. travnja za učenike i mentore srednjih škola.

 

 

 

Osnovna škola Župa dubrovačka ima svog predstavnika na tom natjecanju. To je Orsat Moretić učenik sedmog razreda koji u kategoriji samostalni scenski nastup nastupa s pjesmom „Naša Župa“ autorice Fani Perun, a mentorica mu je Janja Meščan.

 

 

 

 

Na završnoj svečanosti u hotelskom naselju Solaris nastupit će učenici koji su ostvarili najzanimljivije, najcjelovitije i najkvalitetnije radove u određenom izrazu i kategoriji. Na jubilarnoj 25. smotri LiDraNo svojim literarnim i novinarskim radovima, školskim listovima, radijskim emisijama, radioigrama i scenskim izvedbama pojedinaca i dramskih družina predstavit će se 296 učenika osnovnih škola i 176 učenika srednjih škola.

 

 

 

Stručne razgovore i okrugle stolove s voditeljima i učenicima održat će članovi prosudbenih povjerenstava pisci, novinari i urednici novina, glumci i redatelji, dramski pedagozi i radijski novinari.

 

 

 

Na smotri LiDraNo mogu sudjelovati učenici od prvog razreda osnovne škole do završnoga razreda srednje škole, i po tome je ova smotra jedinstvena i značajna unutar hrvatskog školskog obrazovnog sustava. Posebnost smotre LiDraNo je i zbornik učeničkih radova. I ove godine, kao i svih do sada, objavit će se zbornik smotre koji je jedina antologija učeničkih literarnih i novinarskih radova te vrste u Hrvatskoj.

 

 

 

Cilj smotre LiDraNo je razvijati i poticati učeničko literarno, dramsko-scensko i novinarsko stvaralaštvo njegujući hrvatski jezik, otkrivati, pratiti i poticati učenike posebnih sklonosti, sposobnosti i kreativnost te biti podrška učiteljima i nastavnicima u izvannastavnome stručnom radu s učenicima. 

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
Lonza odgovara na pitanje tko će biti kandidat HDZ-a za župskog načelnika
Grofovi obnovili hrvatsku zastavu na stijeni poviše Komolca


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja