Petak, 5. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Uskoro čišćenje kompleksa „Župke“

26.11.2013.


Do kad će kompleks kompleks bivše „Župke“, odnosno MDM-a biti ruglo Župe i smetlište u Srebrenom, turističkom mjestu. Iako je ta nekretnina privatno vlasništvo, može li Općina nešto napraviti, posebno sada nakon ulaska u Europsku uniju, da se bar ukloni smeće, pitanje je naših čitatelja koje smo dobili na mail info@zupskiportal.hr

 

Prema riječima Voditelja odsjeka za komunalno gospodarstvo Općine Župa dubrovačka Jure Marića, zemljište i nekretnine službeno se vode na Nedi Ćulić, ali u svim službenim razgovorim sudjeluju isključivo njeni sinovi, Denis i Mario Ćulić.

 

- Zemljište je do svoga gašenja 2006. godine koristila tvrtka MDM DUBROVNIK  d.d., u vlasništvu Denisa Ćulića. Jedan od problema je što su sve čestice opterećene različitim hipotekama, ovrhama, sporovima i teretima, objašnjava Marić, te nastavlja:

 

- Predmetno područje nalazi se unutar obuhvata Urbanističkog plana uređenja ''Srebreno I'' koji je na snazi i koji na toj lokaciji predviđa zonu gospodarske - pretežito uslužne (K1) i gospodarske - pretežito trgovačke (K2) namjene i gradnju po izrazito atraktivnim uvjetima s obzirom da se radi o dijelu središta naselja Srebreno-administrativnog središta naše Općine.

 

Kroz dosadašnje razgovore s predstavnicima vlasnika dogovoreno je čišćenje jednog dijela, a uskoro bi trebalo doći i do konačnog rješenja i uređenja tog dijela naselja kao i rekonstrukcije prometnice  južne strane kompleksa (od ljekarne prema zapadu), sve sukladno UPU-u koji je na snazi, zaključuje šef župskog komunalnog odjela Jure Marić.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja