Utorak, 2. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Završio 3. regionalni skup poduzetnika “300 najboljih”

06.03.2016.


U Srebrenom je završen 3. Regionalni summit poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe "300 najboljih" koji je okupio više od od 240 poduzetnika iz 150 različitih organizacija i institucija.

 


 

U nedjelju zadnjeg dana skupa održana je i konferencija za novinare na kojoj je govorio dr. Milko Štimac, nacionalni tajnik MEF PERSPEKTIVE za Srbiju (član Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srbije) koji je pohvalio cjelokupini Projekt. On se, također, osvrnuo na doba Dubrovačke Republike i vremena pomorske trgovine te naveo primjer Benedikta Kotruljevića, Dubrovčanina koji je prije 600 godina po prvi put u svijetu primjenio sistem dvojnog knjigovodstva. „Dubrovnik je bio republika aristokratskih trgovaca i poduzetnika“, poručio je Štimac. U govoru je, međuostalim, citirao i neke suvremene poduzetnike, kao Branka Roglića, vlasnika i predsjednika Orbico grupe iz Zagreba: "U poslu nema luksuza, profit ne služi za bahaćenje". Na konferenciji za novinare riječ je dobila Ljiljana Karaklajić, vlasnica i generalna direktorica "D EXPRESS" d.o.o. Beograd, koja je pozdravila ovaj hvale vrijedan projekt, te izrazila želju za odvijanjem sličnih događanja.  

 

 

 

Prisutnima se obratila i Biljana Jovanović, osnovačica i generalna direktorica "LUNA" d.o.o. Požarevac (Srbija), koja je uspjeh u vlastitoj tekstilnoj kompaniji pripisala podršci obitelji i suradika. "Posao ne doživljavam kao teškoću", kazala je Jovanović.  Na samom kraju konferencije prisutne je pozdravila Tatjana Vučićević, suvlasnica i direktorica proizvodnje u "ART IVAL" d.o.o. Beograd. Vučićević je izrazila čast za sudjelovanje na ovom svojevrsnom festivalu poduzetništva. Summit se nastavio po ustaljenom rasporedu, izlaganjima na Forumu "ŽENE: LIDERSTVO – EKONOMIJA – PODUZETNIŠTVO ?!"

 

 

Kroz trodnevni projekt posebnu pažnju sudionika plijenila je "Leadership akademija", predavanjima o uspješnom poslovanju, većoj efikasnosti i kvaliteti u radu. Ovaj ciklus predavanja vodio je prof.dr.sc. Velimir Srića s ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, inače osnivač Akademije "DELFIN" d.o.o. Zagreb. Upravo njegovim posljednjim motivacijskim predavanjem završen je 3. Regionalni summit poduzetnika „300 najboljih“ kojem su prisustvovali brojni uglednici i predvodnici iz svijeta poduzetništva Srednje i Jugoistočne Europe.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja