Ponedjeljak, 1. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

U Sheratonu otvoren 3. Regionalni summit poduzetnika srednji i jugoistočne Europe

04.03.2016.


U Hotelu Sheraton u Srebrenom održava se 3. Regionalni summit poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe „300 NAJBOLJIH“.  Trodnevni skupo okupio je oko 150 sudionika iz 13 zemalja Europe.

 

 

Na konferenciji za medije Vinko Ćuro, predsjednik Upravnog odbora spomenutog i predsjednik Uprave „PROMO-GLOBAL“  Zagreb, dotaknu se ključnih elemenata skupa, globalne ekonomije i poduzetništva. „Budućnost ekonomije počiva na mikroprostorima“, kazao je Ćuro, najavivši pojedine aktivnosti Summita čija konačna poruka je kako društveni razvoj je u mnogočemu suovisan razvoju poduzetništva.

 

 

Nikica Gabrić, predsjednik Programskog odbora MEF PERSPEKTIVE, te osnivač i vlasnik Bolnice za oftalmologiju „ Svjetlost“ Zagreb je naglasio kako vijesti koje se danas plasiraju su u većini slučaja negativne, nadodavši kako, logično, u takvom ozračju nema optimizma ni vjere u budućnost i investiranje. „Nalazimo se u vrijednosnoj, a ne ekonomskoj krizi, stoga bilo kakav showbizz nije vrijedan pažnje u odnosu na sve sudionike Summita kojim investicijama i pothvatima služe kao primjer društvu“, zaključio je.

 

 

Prof. Dr. Jugoslav Jovičić, predsjednik Programskog savjeta Regionalnog summita poduzetnika „300 najboljih“ i prorektor za međunarodne odnose i suradnju na Univerzitetu u Travniku, pak je najavio obiman program skupa, posebice istaknuvši jačanje mreže mladih poduzetnika (4E) kao jednog od najnovijih i hvalevrijednih projekata pokrenutih od strane MEF Perspektive.

 

 

Na samom kraju, makedonski poduzetnik - Svetozar Janevski, predsjednik Uprave „Tikveš“, istovremeno grupacije „M 6“ Skoplje kazao je kako u posljednih 25 godina prevelika važnost se pridaje političarima, a ne poduzetnicima, stoga ne čudi da su upravo oni (poduzetnici) prvi na liniji bojišnice u borbi s birokracijom i otuđenošću te shodno tome zaslužuju našu pomoć i poticaj.

 

 

U okviru Summita poduzetnika „300 NAJBOLJIH“ održan je i CROATIA BUSINESS SUMMITom – „Proizvodnja, izvoz, konkuretnost = stabilnost, razvoj, napredak“.  

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja