Subota, 30. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Dan civilne zaštite: Nagrađeni i Dubrovčani

03.03.2016.


U organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Ličko-senjske županije i Grada Gospića, u Gospiću je 1. ožujka 2016. održana središnja proslava Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj.  Na svečanosti  su, među ostalim, dodijeljene nagrade i priznanja za "Naročiti pothvat u zaštiti i spašavanju na području Republike Hrvatske" za 2015. godinu čiji su dobitnici i Dubrovčani  - Tomislav Margaretić, član EmergenSea mreže, EmergenSea mreža – baza Dubrovnik i Lučka kapetanija Dubrovnik, posada broda Danče, koji su nagrađeni za naročiti pothvat u zaštiti i spašavanju u "Akciji spašavanja petorice kajakaša iz olujnog nevremena na moru“.


 

Povodom obilježavanja Dana civilne zaštite, Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik u srijedu 2. ožujka 2016.g. organizirao je sastanak s predstavnicima operativnih snaga koje djeluju na području Dubrovačko-neretvanske županije.


 

Na sastanku su uz predstavnike PUZS Dubrovnik sudjelovali načelnik Stožera zaštite i spašavanja Dubrovačko-neretvanske županije Davorko Obuljen, Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović, zapovjednik Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Dubrovnik Nikša Miletić, te predstavnici Hrvatske gorske službe spašavanja, Hrvatskog crvenog križa te Dubrovnik cesta d.o.o. , kao jedna od tvrtki od interesa za sustav civilne zaštite koja djeluje na području cijele županije i s kojom se suradnja u protekloj godini pokazala od iznimnog značaja.


 

Sastanak je još jednom bio prilika da se svi sudionici prisjete događaja u 2015.g. koju su osobito obilježili požari na Pelješcu i Korčuli ali i aktivnosti vezane uz migrante u kojima neki od njih još uvijek sudjeluju – Društva crvenog križa i dalje redovito upućuju svoje volontere u kampove, dok su pripadnici DVIP Dubrovnik, poput ostalih državnih intervencijskih postrojbi, i dalje angažirani na poslovima u kampu.


 

Dosadašnja iskustva iskoristit će se za unapređenje zajedničkog djelovanja koje će se intenzivirati  već kod priprema za požarnu i turističku sezonu koje uskoro slijede.  


 

Jedna od aktivnosti koja je istaknuta kao iznimno značajna i korisna je održavanje zajedničkih vježbi poput, dva dana ranije, održane vježbe evakuacije i spašavanja u Osnovnoj školi Lapad. S tim u vezi idući će se sastanci s čelnicima jedinica lokalne i područne samouprave iskoristiti i kako bi im se još jednom skrenula pozornost na zakonsku obvezu planiranja i organiziranja vježbi, a s druge strane i na spremnost operativnih snaga da u njima sudjeluju.

 


Sastanak je ujedno bio povod da se čestita Zoranu Čabrilu, novoizabranom pročelniku HGSS Stanice Dubrovnik, kao i da se predstavnicima Crvenog križa uruče Zahvalnice Državne uprave za zaštitu i spašavanje – Učilišta vatrogastva, zaštite i spašavanja, za sudjelovanje u provođenju programa osposobljavanja postrojbi civilne zaštite. Zahvalnice su dobili dr.med. Vicko Mihaljević, predsjednik GDCK Dubrovnik, dr.med Davor Penić, predsjednik GDCK Korčula te dr.med. Marijana Galov iz GDCK Metković, stoji u priopćenju kojeg potpisiva Ana Kordić, pročelnica PUZS Dubrovnik.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja