Subota, 6. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Južnoafrički fond kupuje Sub City za skoro 29 milijuna eura

06.02.2016.


Agrokor prodaje župski Sub City! Niti pola godine od svečanoga otvorenja trgovačkog centra, izgrađenog za 22 milijuna eura, Agrokor privodi kraju pregovore o prodaji župske nekretnine Južnoafrički fond Tower Property Fund Limited kupuje župski Sub City za 28,746.413 eura bez PDV-a. Pola godine nakon otvorenja, Agrokor prodaje taj shoping centar u čiju je izgradnju uloženo oko 22 milijuna eura. Prema očekivanjima, taj bi se posao trebao realizirati u travnju.

 

 

 

 

Kako donosi Dubrovački vjesnik, južnoafrički fond ima namjeru kupiti tvrtku Sub Dubrovnik za  28,746.413 eura  umanjen za dugove te dubrovačke tvrtke. Todorićeve tvrtke ostaju u   prostoru i kao zakupci i upravitelji prostora i to, finalizira li se ova kupoprodaja, za još 12 godina. Sve je to za Dubrovački vjesnik potvrđeno i u Službi za odnose s javnošću Agrokora odakle se navodi kako je Konzum u tijeku finalnih pregovora oko sale and lease back suradnje s Tower Property Fund Limitedom za navedene nekretnine.

 

 

 

 

 

Prema pisanju dubrovačkog tjednika, Tower Property  Fund postigao je sporazum s Agrokorom d.d. i Konzum d.d. o preuzimanju četiriju Konzumovih trgovina i trgovačkih centara u Hrvatskoj za 66.386.227 eura umanjenih za dugovanja dubrovačke kompanije.

 

 

 

 

Sva su ta preuzimanja u skladu s Towerovom strategijom investiranja na novim nekretninskim tržištima u Europi.  Južnoafrički fond Tower Property  najavio je još lani kako u iduće dvije godine namjerava investirati u Hrvatskoj oko 200 milijuna eura isključivo poslovne objekte i trgovačke centre. Investicije u Hrvatskoj započeli su kupovinom 15 katova najvećeg nebodera u  zagrebačkoj Strojarskoj ulici, koji je izgradila VMD Grupa.  I Ministarstvo vanjskih poslova među informacijama gospodarske diplomacije  prenijelo je i onu o kupovini ovog najvećeg hrvatskog nebodera za  23,7 milijuna eura.  Kao razloge na temelju kojih su se odlučili za investiranje naveli su trenutačno niske cijene nekretnina u Hrvatskoj, budući da se očekuje kako će najamnine u budućnosti rasti, kao i gospodarstvo. Tower Property Fund  u informaciji svojim dioničarima, a vezano uz aktualne kupovine napominje kako je Grupa Agrokor najveća kompanija u Adria regiji te da  zapošljava 60.000 ljudi kao i da je glavni dioničar Konzuma najveće trgovine u Hrvatskoj i BiH.  Navode i kako su sve četiri trgovine, i u Dubrovniku i Zagrebu i Velikoj Gorici  na prvoklasnim lokacijama, građene prema europskim standardima te da trgovački centri u Gračanima i Dubrovniku imaju međunarodno poznate zakupce, među kojima je Konzum temeljni i zakupac, donosi također Dubrovački vjesnik.

Najčitanije (7 dana)

Javni natječaj za zakup javnih površina na lukobranu u Mlinima
Jadrolinja će Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom
Stožer: Na jugu Hrvatske nitko nije u samoizolaciji zbog korone


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja