Petak, 26. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Predstavljeno godišnjeg izdanje magazina Welcome to Dubrovnik

01.02.2016.


U petnaestoj godini izdavanja magazina Welcome to Dubrovnik, čija je kvaliteta višestruko potvrđena u međunarodnoj i domaćoj javnosti, broj 28 za 2016. godinu objavljen je u dva izdanja. Kao dio Feste sv.Vlaha i Dana grada u Lazaretima je danas održano predstavljanje magazina Dubrovnika, redovnog broja koje obuhvaća zanimljive teme iz dubrovačke prošlosti i sadašnjosti, te posebni broj u cijelosti posvećen sv.Vlahu, uz 1700. obljetnicu mučeničke smrti sveca i Godinu sv.Vlaha.

 

 

 

Nazočne na promociji u Lazaretima  je pozdravila direktorica TZ grada Dubrovnika Romana Vlašić, a

teme novog izdanja predstavila je glavna urednica magazina Jelka Tepšić koja  se zahvalila na suradnji svim autorima, fotografima i ostalim suradnicima na ovom izdanju.

 

 

 

Ovogodišnji „Welcome to Dubrovnik“, redovno izdanje za 2016., grafički je oblikovao Maro Krile (Studio m&m), tiskala dubrovačka tiskara Alfa2 ,a objavljen je u 7 tisuća primjeraka. Posebno izdanje posvećeno sv.Vlahu tiskano je u pet tisuća primjeraka, a oba magazina bit će dio promocije Dubrovnika posebno za sudionike kongresa i predstavnike inozemnih medija koji redovito posjećuju naš grad.

 

 

 

 

Sadržaj kojega donosimo u ovom izdanju, dotiče se dubrovačke tradicije i prošlosti, ali i suvremenog trenutka u kojemu žive Grad i njegovi ljudi. Dubrovčani su oduvijek bili ponosni na svoju baštinu i tradiciju, dušu koja je očuvala arhitektonsku, kamenu ljepotu njihova grada kroz stoljeća. Dubrovnik nikoga ne ostavlja ravnodušnim, jednu stranu svoga lica pokazuje ljeti, kada se na Stradunu mogu čuti jezici brojnih turista iz cijeloga svijeta, ali ništa manje privlačna mu nije ni ona zimska, kad se ljepota prostire pred okom promatrača u neskrivenoj vizuri.      

 

 

 

Svim čitateljima magazin na hrvatskom i engleskom jeziku nudi upoznavanje Grada s velikim G  kroz niz zanimljivih priča. Pročitajte zašto su „zarobljenici“ ljepote Dubrovnika trajno postali Nizozemci, bračni par Florina Gerardine Bouwland i Wolter Van Wijk, vlasnici hotela Prijeko Palace koji su svojom upornošću potvrdili neizmjernu privrženost gradu pod Srđem. Naši suvremenici Marina Žibert, poznata dubrovačka „chef“ i vlasnica restorana Sesame, zapovjednik jednog od najvećih svjetskih cruise brodova kap.Srećko Ban,višestruko nagrađivani arhitekt svjetskog glasa Marko Dabrović, slikar sa zapaženom svjetskom karijerom Stjepko Mamić, entuzijasti – Dubrovčani s adresom u New Yorku i tamošnji Klub Dubrovnik koji slavi 75. obljetnicu, te Marko Hezonja prvi NBA košarkaš iz Dubrovnika, inspirirali su nas da im posvetimo stranice novog magazina. Magična privlačnost kozmetičkih proizvoda jedne od najstarijih europskih ljekarni i priča o Franjevačkoj apoteci, ukinuće ropstva u Dubrovačkoj Republici, te zanimljiva i višeslojna povijest karantene Lazareti, obljetnica sveca zaštitnika Dubrovačko-neretvanske županije Leopolda Bogdana Mandića – samo je dio tekstova koji će otkriti zašto su Dubrovčani ponosni na sve ono što su naslijedili i što čuvaju za generacije koje dolaze.

 

 

 

 

 

Posebno izdanje „Welcome to Dubrovnik“ posvećeno sv.Vlahu

 

 

„Dan koji nam dohodi jednom na godište“, Festa sv.Vlaha slavi se već 1044. godinu, a godina u kojoj se nalazimo u cijelosti je obilježena našim zaštitnikom jer je Grad Dubrovnik godinu 2016. proglasio  Godinom sv.Vlaha, u povodu 1700 obljetnice mučeničke smrti sveca. Kao prilog obilježavanju Godine sv.Vlaha, potaknuti željom da naši turisti i posjetitelji pobliže upoznaju sve segmente Feste, uz redovni broj magazina, izdali smo i poseban broj posvećen značaju i liku sv.Vlaha.

 

 

 

Kandelora i golubice koje se puštaju na slobodu, inspirativna himna sv.Vlahu, barjaci i svečane narodne nošnje,  crkveni velikodostojnici, svjetovni upravitelji grada, diplomati i političari, grličanje, veličanstvena procesija vjernika...Stoljećima, festa je nepromijenjena, kao što je nepromijenjena privrženost stanovnika Dubrovnika i okolice svome zaštitniku, liku i djelu sv.Vlaha, koji je utkan u sve pore dubrovačke povijesti i sadašnjosti, čija je proslava od 2009. postala dijelom UNESCO –ve nematerijalne baštine čovječanstva .

 

 

 

 

Predstavljanje magazina uveličala je izvedbom Himne sv.Vlaha, te dviju skladbi posvećenih svecu zaštitniku i njegovom Gradu- klapa Subrenum, a upriličen je i prigodni tratamenat uz šporke makarule i krafene, stoji u priopćenju iz gradske Turističke zajednice.

Najčitanije (7 dana)

Panika u SUB-u, kupci zamoljeni da izađu
Što arheolog Perkić kaže o vrijednim pelješkim nalazima
FOTOGALERIJA: Oldtimer Rally po Pelješcu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja