Ponedjeljak, 21. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Zajednički napori za Jadransko-jonsku autocestu i željezničku prugu Ravena – Brindisi

18.01.2016.


Župan Nikola Dobroslavić  u funkciji predsjednika Jadransko-jonske euroregije sudjelovao je u Pescari na konferenciji o prometnom povezivanju koja je organizirana na inicijativu pet talijanskih regija uz pokroviteljstvo Ministarstava vanjskih poslova i prometa talijanske Vlade.

 

 

Regije Emilia Romagna, Puglia, Marche, Molise i Abruzzo, pokrenule su inicijativu za izgradnju, proširenje i modernizaciju postojeće zeljezničke infrastrukture od Ravene do Brindizija.

 

 

Župan Dobroslavić je podržao ovu inicijativu kao dodatnu vrijednost uspostavljanju Baltičko-jadranskog prometnog koridora koji uključuje cijelu jadransku obalu, povezuje sjever i jug Skandinavsko-mediteranskog prometnog koridora te mogucnost bolje povezanosti Iberijskog poluotoka, centralne Italije I istočne obale Jadrana. Naglasio je važnost izgradnje Jadransko-jonske autoceste te zatrazio podršku i zajedničko djelovanje prema institucijama EU u cilju realizacije kvalitetnog prometnog povezivanja obiju obala Jadrana kao i poboljšanja pomorskih prometnih veza sukladno prometnoj politici Republike Hrvatske I Talijanske Republike, te nadogradnje predviđenih prometnih koridora.

 

U Pescari je također održan i sastanak predsjedništva Jadransko-jonske euroregije gdje su pripremljene smjernice budućeg rada udruge. Jadransko-jonska euroregija ce posebno ustrajati na prometnom povezivanju sjevera i juga Europe kroz realizaciju projekata koje smatra prioritetnima, a to su u prvom redu jadransko jonska autocesta, željeznička pruga Ravena Brindisi, te prekomorske brodske, zračne i hidroavionske veze s nastavkom na postojeće koridore.      

Najčitanije (7 dana)

Prošle zime osjećali ste se neobično? Možda ste preboljeli koronavirus
Na području DNŽ preporučena četiri klastera udruženih turističkih zajednica
U Jadranskom moru uočeni leteći lignjuni, iznimno rijetka vrsta


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja