Subota, 8. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Poboljšanje prometa u Županiji kroz projekt „Funkcionalna regija“

15.01.2016.


Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je u četvratak na sastanku članova radne skupine za razvoj Funkcionalne regije Dubrovačko-neretvanske županije da će projekt 'Funkcionalna regija' unaprijedit promet u županiji, a time definirati razvoj i budućnost ove županije.

 

Na sastanku je pročelnik županijskog Upravnog odjela za komunalne poslove, promet i veze Miho Baće, dao pregled dosadašnjih aktivnosti projekta, čiji bi rezultat trebao biti izrada Glavnog plana razvoja funkcionalne regije Južna Dalmacija i Strateške procjene utjecaja plana / programa na okoliš s Procjenom utjecaja na baštinu.

 

Ugovor o izradi plana potpisan je sa zajednicom ponuditelja, tvrtkama Trames i Ramboll Denmark prije dva mjeseca, a predstavnici izrađivača na sastanku su prezentirali dosadašnje rezultate i planove za naredno razdoblje. Kao najvažniji rezultat koji se očekuje na kraju projekta istaknut je multi-modalni prometni model koji će, kao dinamičko sredstvo kojim će se moći pratiti stanje u prostoru, pomoći razvoju prometa i u budućnosti.

 

Članovi radne skupine pozvani su da izrađivačima dostave svoje podatke i programe kako bi ih se uključilo u plan u izradi. On će sadržavati prijedloge najboljih prometnih rješenja, koji će se uvrstiti u prostorni plan Dubrovačko-neretvanske županije i biti podloga za apliciranje za financijska sredsta iz europskih fondova. Ovaj projekt vrijedan je 6,46 milijuna kuna, od kojih se 85% financira bespovratno putem strukturno-investicijskih instrumenata EU.

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine
Župan uputio čestitku povodom 25. obljetnice VRO Oluja


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja