Utorak, 7. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Uspjesno predstavljanje Dubrovnika na prestižnom sajmu New York Times Travel Show

11.01.2016.


Tijekom 2015.godine gosti iz SAD-a zauzeli su vrlo visoko drugo mjesto na ljestvici najbrojnijih gostiju, a nakon završetka ovogodišnjeg sajma  New York Times Travel Show 8. - 10. siječnja, možemo  s optimizmom očekivati novu turističku godinu kad je riječ o turistima s ovog ogromnog tržišta. Ovogodišnji sajam okupio je više od 500 izlagača iz 150 zemalja, što je za stotinu izlagača  više nego prošlih godina. Hrvatska je predstavljena na velikom štandu , u organizaciji Predstavništva HTZ New York, a uz TZ Dubrovnik i TZ Dubrovačko - neretvanske županije , predstavljena je i turistička ponuda Zagreba i Kvarnera .

 

 

Prošle godine u Dubrovniku su gosti iz SAD-a ostvarili 23 posto više i dolazaka i noćenja, te ih je Dubrovnik posjetilo 76913 , a realizirali su  238 226 noćenja. Prvi dan sajma rezerviran je za poslovne posjete, dok su subota i nedjelja namijenjeni zainteresiranoj publici.  TZ grada Dubrovnika i TZ grada Zagreba upriličile su i tri posebne prezentacije s nagradnom igrom , kojom prilikom su izvučeni sretni dobitnici besplatnog odmora u Hrvatskojj s boravkom od 4 dana u Zagrebu i 4 dana u Dubrovniku, besplatnom avionskom kartom  Dubrovnik - Zagreb. Sponzori nagradne igre bili su dubrovački hoteli Rixos Libertas, Hilton Imperial i Dubrovnik Palace. Sretni dobitnici Edward Feldhamer, Joseph Elices i Tristan Fine u Dubrovniku će također dobiti Dubrovnik Card i druga iznenađenja. Prezentacije su izazvale veliku pozornost publike na sajmu, dok su dobitnici bili iskreno oduševljeni.  Štand Dubrovnika i Zagreba posjetili su i lanjski dobitnici besplatnog putovanja u Hrvatsku , koji planiraju ponovni dolazak ovaj put zajedno sa svojom prinovom, stoji u priopćenju iz gradske Turističke zajednice. 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja