Nedjelja, 27. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan Dobroslavić održao kolegij s gradonačenicima i načelnicima

11.12.2015.


Župan Nikola Dobroslavić održao je kolegij s gradonačelnicima i načelnicima s područja Dubrovačko-neretvanske županije, a kojem su nazočili i pročelnici Upravnih odjela Dubrovačko-neretvanske županije. Tema kolegija bila je uloga gradova, općina i Upravnih odjela u izradi Županijske razvojne strategije kao i predstavljanje projekata koji se provode u Županiji temeljem Sporazuma o suradnji na projektima '' Dubrovačko-neretvanska županija – funkcionalna regija ''.

 

 

Ovom prigodom, župan Dobroslavić je pozvao čelnike gradova i općina na maksimalan anganžman, a kako bi dobili kvalitetnu razvojnu strategiju koja je potrebna ne samo za korištenje europskih fondova već i za skladan i ispravan razvoj Županije. Također, župan Dobroslavić je naglasio važnost strategija koje su po zakonu dužni izraditi gradovi Dubrovnik i Metković te je kazao kako je  moguće da i ostale jedinice lokalne samouprave izrade svoje strategije.

 

 

Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode Dubrovačko-neretvanske županije uputio je čelnike lokalne samouprave na postupak ocjene prihvatljivosti za ekološku mrežu odnosno stratešku procjenu utjecaja na okoliš strategija koje oni izrađuju.

 

 

Predstavnici Regionalne razvojne agenicje DUNEA predstavili su tri ključna projekta koji se provode u Dubrovačko-neretvanskoj županiji a temelje se na Sporazumu o suradnji na projektima '' Dubrovačko-neretvanske županija – funkcionalna regija '' : Projekt '' Razvoj funkcionalne regije Južna Dalmacija '' ( glavni plan prometa), projekt '' Razvoj širokopojasne infrastrukture na području DNŽ'' i projekt '' Pametna regija DNŽ'' ( eng. Smart Region – DNR ).

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja