Ponedjeljak, 21. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Konstituirano Partnersko vijeća Dubrovačko-neretvanske županije

11.12.2015.


Odlukom župana Dobroslavića, a na temelju odredbi Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske i Uredbe Vlade Republike Hrvatske o osnivanju, sastavu, djelokrugu i načinu rada partnerskih vijeća održana je konstituirajuća sjednica Partnerskog vijeća Dubrovačko-neretvanske županije.

 

Za predsjednika Partnerskog vijeća Dubrovačko-neretvanske županije izabran je župan Nikola Dobroslavić, a za zamjenika predsjednika partnerskog vijeća izabran je zamjenik župana Davorko Obuljen.

 

Partnersko vijeće je savjetodavno tijelo koje okuplja predstavnike različitih dionika razvoja na području jedinice regionalne samouprave (javni, gospodarski i civilni sektor te akademske zajednice) te broji 35 članova koje imenuje župan na prijedlog regionalnog koordinatora. Osniva se s ciljem utvrđivanja zajedničkih prioriteta na razini jedinice regionalne samouprave, predlaganja strateških projekata te obavljanja drugih poslova u skladu sa Zakonom i navedenom Uredbom.

 

Na sjednici su prezentirana partnerska načela rada i budući djelokrug rada članova, usvojen je Poslovnik o radu Partnerskog vijeća, a govorilo se i o značaju  Županijske razvojne strategije za sveukupni razvoj Dubrovačko neretvanske županije u razdoblju do 2020. godine.

 

Također, na sjednici je predstavljen dosadašnji rad radne skupine na izradi novog strateškog dokumenta za vremenski period 2015-2020 (IRMO – Institut za razvoj i međunarodne odnose, izrađivač strategije) te Izvještaj o provedbi razvojne strategije Dubrovačko-neretvanske županije za prošlu godinu.

 

Partnerstvo djeluje kao forum za dijalog i postizanje konsenzusa između različitih skupina dionika i ima prvenstveno savjetodavnu ulogu u izradi i provedbi planskih dokumenata politike regionalnog razvoja. Od članova županijskog partnerstva očekuje se aktivan doprinos tijekom čitavog ciklusa strateškog planiranja, a partnerstvo djeluje u svim fazama izrade i provedbe Županijske razvojen strategije, od analize stanja i SWOT analize preko definiranja razvojnih problema županije, utvrđivanja vizije i ciljeva, prioriteta i mjera te odabira razvojnih projekata do sudjelovanja u nadzoru i praćenju provedbe Županijske razvojne strategije.

 

Dubrovačko-neretvanska županija trenutno je u procesu izrade Županijske razvojne strategije za vremenski period 2015.-2020.

Najčitanije (7 dana)

Prošle zime osjećali ste se neobično? Možda ste preboljeli koronavirus
Na području DNŽ preporučena četiri klastera udruženih turističkih zajednica
U Jadranskom moru uočeni leteći lignjuni, iznimno rijetka vrsta


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja