Srijeda, 30. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Kako naplatiti naknadu za upotrebu pomorskog dobra

10.12.2015.


U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture održan je sastanak između predstavnika Ministarstva i članova Radne skupine za pomorsko dobro Hrvatske zajednice županija.

 

 

Tema sastanka je bilo postupanje u slučajevima dospjelih, a nenaplaćenih potraživanja po osnovi naknade koju za upotrebu pomorskog dobra plaćaju vlasnici brodica i jahti upisanih u očevidnik brodica.

 

 

Sastanku je, u ime Hrvatske zajednice županija, uz voditeljicu radne skupine i pročelnicu Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj Šibensko-kninske županije Jadranku Fržop bio nazočan i pročelnik Ivo Klaić (Dubrovačko-neretvanska županija), pročelnica Nada Milošević (Primorsko-goranska županija), viša savjetnica Lidija Bralić (Šibensko-kninska županija), privremeni pročelnik Stipe Čogelja (Splitsko-dalmatinska županija) i viši savjetnik Željko Mišić (Splitsko-dalmatinska županija).

 

 

Nakon rasprave dogovorena je uža suradnja Ministarstva i županija pri kontroli naplate, davanju potvrda o uplati i pokretanju ovršnog postupka.

-Naknada za upotrebu pomorskog dobra je prihod županijskih proračuna i bitno je da je u potpunosti kontrolirana i naplaćena- zaključila je voditeljica radne skupine Jadranka Fržop.

 

 

Dogovoreno je da će daljnje postupke u provođenju naplate dospjelih, a nenaplaćenih potraživanja po osnovi uplatnica otpremljenih za 2014. i 2015. godinu provesti Ministarstvo. Za 2016. godinu usuglašeno je da će Ministarstvo ispustiti rješenja za naknadu koju za upotrebu pomorskog dobra plaćaju vlasnici brodica i jahti. Takvo rješenje ima status ovršne isprave prema Općem poreznom zakonu.  

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja