Nedjelja, 27. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Dogovoreno partnerstvo između Pokrajine Salzburg i Dubrovačko-neretvanske županije

10.12.2015.


Na poziv poglavara regije Salzburg dr. Wilfrieda Haslauera i predsjednice regionalnog parlamenta dr. Brigitte Pallauf, od 7.-9. prosinca u Salzburgu je boravilo izaslanstvo Dubrovačko-neretvanske županije predvođeno županom Nikolom Dobroslavićem.

 

U Izaslanstvu su osim župana bili: predsjednik Županijske skupštine Ivan Margaretić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Mato Franković, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Marijeta Hladilo i voditeljica Ureda Matice iseljenika u Dubrovniku Maja Mozara.

 

Uz ostalo, članovi Izaslanstva nazočili su svečanoj manifestaciji u prigodi obilježavanja 70 godina Salzburške skupštine, 60 godina državnog ugovora Republike Austrije i 20 godina članstva Austrije u EU.

 

Održano je više radnih sastanaka; s pokrajinskim poglavarom Haslauerom, predsjednicom Skupštine Pallauf te sa zamjenikom gradonačelnika Salzburga Preunerom.

 

Zajedničko je stajalište da pokrajina Salzburg i naša županija imaju brojne sličnosti, kao i zajedničke interese i probleme:  gradove pod zaštitom UNESCO-a, turizam kao najvažniju gospodarsku djelatnost, ljetne festivale, kulturne ustanove, bogatu kulturnu baštinu i potrebu brige za nju. Također, postignuta je suglasnost da se sklopi partnerstvo dviju regija, koje će pripremiti radna skupina od predstavnika obaju strana.

 

Izaslanstvo se sastalo  i s Udrugom „Hrvatski san“, koja dugi niz godina radi na suradnji Salzburga i Dubrovnika i koja je zaslužna da je suradnja dovela do faze sklapanja partnerstva. Udruga djeluje među 12-tak tisuća Hrvata koji žive u pokrajini Salzburg.

 

Prilikom boravka u Salzburgu izaslanstvo je obišlo poznati Božićni sajam te Salzburski festival. Također, nazočili su Svetoj misi u svetištu Maria Plain u mjestu Bergheim u blizini Salzburga.

 

Župan, predsjednik Skupštine i predsjednik Gradskog vijeća pozvali su svoje domaćine na dva događanja u našoj županiji u idućoj godini: Festu Sv. Vlaha i Dan Dubrovačko-neretvanske županije.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja