Srijeda, 23. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan Dobroslavić izabran za predsjednika Jadransko-jonske euroregije

03.12.2015.


Župan Nikola Dobroslavić izabran je za predsjednika Jadransko-jonske euroregije na skupštini održanoj 2. prosinca u Bruxellesu. Za potpredsjednike Euroregije izabrani su predsjednik talijanske regije Abruzzo Luciano D'Alfonso i predsjednik regije Tirana iz Albanije Aldrin Dalipi.

 

 

 

Jadransko-jonska euroregija nastala je prije 10 godina iz potrebe za stabilizacijom i unaprjeđenjem suradnje među regijama na Jadranskom i Jonskom moru, te djelovanjem na zajedničkim projektima na korist svojih građana.

 

 

 

Jadransko-jonska euroregija broji 28 regionalnih i lokalnih vlasti s područja četiriju zemalja članica Europske unije : Hrvatske, Italije, Slovenije i Grčke te triju zemalja izvan Europske unije na Jadranskom moru: Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije.

 

 

 

Upravo je ova euroregija začetnik inicijative za donošenje Europske strategije za Jadransko - jonsku makroregiju koja je na koncu usvojena i potvrđena u Europskom parlamentu.

 

 

 

Uspješna realizacija Europske strategije omogućit će nova radna mjesta i rast gospodarstva, a makroregija će predstavljati vrata prema drugim dijelovima svijeta, njihovim izazovima i mogućnostima.

 

 

 

Ovom prigodom novoizabrani predsjednik izložio je Program rada kojim će Euroregija poticati projekte važne za ovo područje, napose Jadransko - jonsku autocestu koja je unesena u dokumente usvojene u Izvješću koje je prihvaćeno u Europskom parlamentu. U okviru Skupštine održan je i okrugli stol u organizaciji europarlamentarca Ivana Jakovčića na temu EU strategija za Jadransko-jonsku makroregiju.

Najčitanije (7 dana)

Prošle zime osjećali ste se neobično? Možda ste preboljeli koronavirus


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja