Petak, 3. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Vlahušić potpisao ugovor o izgradnji azila za životinje na Žarkovici, a traži i veći prostor za pse

05.12.2015.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić potpisao je s predstavnicima  tvrtke Titan Constructa d.o.o. iz Zagreba ugovor o izvođenju radova na izgradnji skloništa za nezbrinute životinje na Žarkovici. Sa suradnicima je održao i sastanak sa Službom veterinarske inspekcije koja je gradonačelniku uručila optužni prijedlog protiv Grada Dubrovnika i Sanitata Dubrovnik, priopćeno je iz dubrovačke gradske uprave.

 

 

 

Definirani rok za izgradnju azila je 120 dana, te je realno za očekivati da će sklonište započeti s radom na proljeće 2016. Proračunom za 2015. za 1. fazu izgradnje skloništa i izrade dokumentacije osigurano je 1,7 milijuna kuna. Sklonište će raspolagati kapacitetom dostatnim za potrebe Grada Dubrovnika, a dogovoreno je kako će radovi za započeti prije kraja godine. Upravljanje budućim skloništem, koje će ispunjavati sve zakonske uvjete za smještaj i brigu nad napuštenim životinjama, preuzet će tvrtka Sanitat.

 

 

Naknadno su se gradonačelnik Vlahušić, direktor Sanitata Dubrovnik Vedran Kunica i pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Marko Miljanić sastali su s predstavnicima Službe veterinarska inspekcija, Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane pri Ministarstvo poljoprivrede.

 

 

Inspektori su gradonačelniku Vlahušiću uručili optužni prijedlog podignut protiv Grada Dubrovnika i Sanitata Dubrovnik radi počinjenog prekršaja. Posjetili su kako je u svibnju ove godine Služba veterinarske inspekcije rješenjem naložila premještaj životinja iz neovlaštenog azila na Žarkovici koje ne zadovoljava uvjete propisane zakonom, te je konstatirano kako u propisanom roku nisu ispunjene date smjernice. Daljnje upute inspekcije su da se u što kraćem roku izmjeste sve životinje sa navedene lokacije u odobrena skloništa u Republici Hrvatskoj. Gradonačelnik Vlahušić izvijestio je inspektore kako je neposredno prije potpisan ugovor o početku radova na Žarkovici, te kako Grad Dubrovnik nastavlja ispitivati mogućnost iznalaženja većeg i kvalitetnijeg prostora van užeg gradskog područja. Zaključeno je kako je dotada potrebno rješavanje ovog gorućeg pitanja i stvaranje zadovoljavajućih uvjeta za životinje. 

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja