Utorak, 7. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Španjolci zainteresirani za dubrovačka iskustva u Igri prijestolja

04.11.2015.


Na poziv Španjolske filmske komisije Turistiička zajednica grada Dubrovnika bila je pozvana prezentirati aktivnosti na formiranju filmske turističke ponude i učincima snimanja Igre prijestolja u Dubrovniku. U gradu Tudela, regija Navarra, održan je sastanak predstavnika različitih insitucija i regija u kojima se  u Španjolskoj snimala Igra prijestolja.  Putem prezentacije  koja je izazvala veliki interes sudionika predstavljene su  aktivnosti Turističke zajednice grada Dubrovnika povezane uz planetarno popularni serijal, tematske ture obilaska lokacija snimanja, promotivni materijali TZ Dubrovnik , kao i promotivne aktivnosti  Dubrovnika povezane sa snimanjem Igre prijestolja na stranim tržištima, priopćeno je iz dubrovačke Turističke zajednice.

 

 

 

 

Prilikom susreta u Tudeli potpisana je Deklaracija o suradnji i formirana Mreža španjolskih teritorija na kojima se snimala Igra prijestolja s ciljem razvijanja zajedničkih projekata  usmjerenih osmišljavanju formiranju filmskih- turističkh ponuda ovih regija i cijele Španjolske kao destinacije za filmska snimanja.

 

 

 

Sastanku su nazočili predstavnici  pokrajina  Andaluzije, Valencie, Katalonije, Castille la Mancha i Navarre, te Almerie - teritorija koje su ugostile snimanje serije. Na sastanku, koji je održan  pod  okriljem filmskog festivala  Opera Prima Tudela, svoja izlaganja imali su  Eneko Larrarte, gradonačelnik grada Tudela, Carlos Rosado, predsjednik Španjolske Filmske  komisije; Koldo Lasa, potpredsjednik Španjolske Filmske komisije; Paulino Cuevas, predsjednik Uprave Euromedia; Fernando Victoria de Lecea, potpredsjednik Udruge produkcijskih stručnjaka Španjolske APPA ,  Sarvisé Pascual, direktor marketinga španjolske turističke organizacije  - Turespaña, te kao gošća Jelka Tepšić iz TZ Dubrovnika.

 

 

 

Putem prezentacije Jelka Tepšić  je predstavila aktivnosti Turističke zajednice grada Dubrovnika, tematske ture obilaska lokacija snimanja, promotivne materijale TZ Dubrovnik , kao i promotivne aktivnosti  Dubrovnika povezane sa snimanjem Igre prijestolja na stranim tržištima. U prezentaciju su bila uvrštene i  informacije  HAVC-a  i  produkcijske kuće  „Embassy Films“ Dubrovnik , a posebnu pozornost izazvao je video HBO Adria „ A Day in the life“ u kojemu glumci i članovi produkcijskog tima  HBO iznose svoje dojmove  o  Hrvatskoj kao „domu daleko od doma“ i Dubrovniku kao o „perfektnoj lokaciji filmskih snimanja.“ Prezentaciju je „začinio“ video-clip Dubrovačkog simfonijskog orkestra koji izvodi naslovnu glazbenu temu serijala Game of Thrones emitiran na kraju PPT prezentacije.Tepšić je odgovarala i na pitanja sudionika  koji su bili vrlo zainiteresirani za iskustva Dubrovnika s obzirom na  snimanje globalno popularnog serijala u našem gradu.  Istom prilikom prvi put je predstavljeno i drugo izdanje mape lokacija „Igre prijestolja“ u Dubrovniku, kojeg je izdala TZ grada Dubrovnika.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja