Srijeda, 8. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Županijsko natjecanje u čitanju naglas: Tko su najbolji učenici

02.11.2015.


Županijsko natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovne škole održano je u ponedjeljak, 2. studenoga, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

 

Na natjecanju je nastupilo 11 učenika iz sedam osnovnih škola od Dubrovnika do Smokvice, a natjecatelji su bili raspodijeljeni u dvije uzrastne kategorije, od 3. do 5. razreda te od 6. do 8.

 

Najuspješnija u mlađoj kategoriji bila je Maria Sorić uz mentorstvo knjižničarke Irje Jerković, dok je u starijoj kategoriji prvo mjesto osvojila Ani Letunić kojoj je mentorica bila profesorica hrvatskog jezika Ivana Obradović. Obje pobjednice dolaze iz Osnovne škole Mokošica i predstavljat će Dubrovačko - neretvansku županiju na Nacionalnom natjecanju u čitanju naglas, koje se će se održati u Sisku, 19. i 20. studenoga.

 

O najuspješnijim čitačima naglas odlučivali su: umirovljena učiteljica i književnica Marija Đanović, profesorica hrvatskog jezika i članica Kazališne družine Kolarin Tajana Martić te glumac Hrvoje Sebastijan. Osim jasnoće i razgovjetnosti čitanja ocjenjivala se kreativnost uvodnog dijela, izražajnost u nastupu, primjerenost teksta uzrastu te sveukupni dojam.

 

Već treću godinu za redom u okviru programa Mjeseca hrvatske knjige Odjel za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad i organizatorica natjecanja knjižničarka Zlatka Mustahinić priređuju županijsko natjecanje u sklopu nacionalne akcije Natjecanja u čitanju naglas čiji su inicijatori Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Narodna knjižnica i čitaonica „Vlado Gotovac“ Sisak.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja