Ponedjeljak, 13. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Pripreme za zimske uvjete

21.11.2013.


Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik organizirao je radni sastanak za predstavnike jedinica lokalne samouprave s ciljem provjere pripremljenosti sustava zaštite i spašavanje za zimsko razdoblje i moguće nepovoljne hidrološke uvjete.

 

Analizirano je stanje sustava zaštite i spašavanja i donesene smjernica za predstojeće    razdoblje te uvrštenje navedenih elemenata razvoja sustava zaštite i spašavanja u proračune jedinica lokalne samouprave.

 

Posebno se raspravljalo o operativnom programu mjera za zimsko razdoblje s akcentom na usklađivanjePlanova zaštite i spašavanja na području DN županije.

 

Između ostalog razmatrana je prohodnost prometnica državne, županijske i lokalne razine u slučaju ekstremnih zimskih uvjeta i snježnih oborina, Operativni planovi zimskih službi, međusobna razmjenu informacija i hitno postupanje u izvanrednim slučajevima kao i potreba za poticanjem i razvijanje razine svijesti građana o postupanju u slučaju nastanka zimskih uvjeta.

 

Predstavnici PUZS posebno su istaknuli obvezu jedinica lokalne samouprave  na daljnje ustrojavanje postrojbi civilne zaštite, sukladno donesenim Procjenama ugroženosti stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša.

 

Jedinice lokalne samouprave koje su ustrojile postrojbe civilne zaštite u proračunu trebaju planirati sredstva za opremanje, smotriranjei osposobljavanje postrojbi CZ.

 

Na sastanak su pored predstavnika PUZS Dubrovnik, Županije, gradova i općina bili pozvani i predstavnici PU Dubrovačko neretvanske,Županijske uprave za ceste, Dubrovnik cesta, HEP Distribucija, Hrvatske vode, Hrvatske ceste, Županijske vatrogasne zajednice, HGSS stanica Dubrovnik i Orebić te JVP Dubrovački vatrogasci, Mljet, Dubrovačko primorje, Konavle, Metković i  Ploče.

 

 

 

Najčitanije (7 dana)

Stožer: Sedam novozaraženih na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja