Subota, 6. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županijski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Studijsko putovanje u Bruxelles

19.10.2015.


U okviru projekta AdriGov, financiranog kroz EU program Jadranske prekogranične suradnje, a u organizaciji Dubrovačko – neretvanske županije i razvojne agencije DUNEA, održano je studijsko putovanje u Bruxelles predstavnika jedinica lokalne samouprave i županijskih službi Dubrovačko – neretvanske županije.

 

Ovom prilikom sudionici studijskog obilaska posjetili su institucije Europske unije: Odbor regija, Europski parlament te imali radni sastanak s predstavnicima Europske komisije, Opće uprave za poljoprivredu i ruralni razvoj. Održani su i sastanci s veleposlanikom Matom Škrabalom, u Stalnom predstavništvu Republike Hrvatske pri Europskoj uniji gdje se razgovaralo o aktualnim procesima i prilikama u EU fondovima te s veleposlanikom Mariom Nobilom u Veleposlanstvu Republike Hrvatske pri Kraljevini Belgiji.

 

Za vrijeme posjeta, u organizaciji zastupnika u Europskom parlamentu Dubravke Šuice i Andreja Plenkovića te uključenih županija, u predstavničkom uredu Dubrovačko – neretvanske županije u Bruxellesu održano je zajedničko događanje i predstavljanje četiri hrvatske županije: Istarske, Karlovačke, Brodsko – posavske i Dubrovačko – neretvanske županije.

 

U istom periodu, u Bruxellesu je održan Tjedan otvorenih vrata regija i gradova 2015. koji je kroz preko 100 konferencija, seminara i radionica okupio velik broj sudionika iz svih europskih regija i gradova, a sudionici studijskog putovanja imali su priliku sudjelovati i na događanjima unutar ovog programa.

Najčitanije (7 dana)

Javni natječaj za zakup javnih površina na lukobranu u Mlinima
Jadrolinja će Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom
Stožer: Na jugu Hrvatske nitko nije u samoizolaciji zbog korone


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja