Nedjelja, 27. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Konferencija o provedbi Europske strategije za Jadransko – jonsku regiju

19.10.2015.


Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je na konferenciji „Jadransko – jonska mikroregija za zapošljavanje i rast“ koja se održala u Bruxellesu u okviru programa tjedna otvorenih dana regija i gradova EU.

 

 

Dubrovačko – neretvanska županija jedan je od sudionika Jadransko – jonskog konglomerata koji svake godine u okviru programa Otvorenih dana organizira konferenciju i obrađuje neku od tema vezanih za Jadransko – jonsku makroregiju.

 

 

Ove godine je vodeći partner konglomerata bila talijanska regija Emilia-Romagna. Sudionicima konferencije uvodno se obratila visoka predstavnica EU za vanjske poslove i sigurnost te ujedno potpredsjednica Europske komisije Federica Mogherini.

 

 

U panel raspravi, u kojoj su sudjelovali i predsjednici talijanskih regija Marche, Friuli Venezia Giulia, Abruzzo, Calabria i Puglia te premjer kantona Sarajevo, Župan Dobroslavić naglasio je važnost boljeg povezivanja unutar makroregije koje bi doprinijelo i boljem gospodarskom razvoju te se osvrnuo i na nedavno usvojeno mišljenje Odbora regija o jačanju prekogranične suradnje i istaknuo da su i kroz mišljenje makroregije prepoznate kao dobar model za jačanje i poboljšanje prekogranične suradnje.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja