Četvrtak, 4. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

Pametnim telefonom dojavite sumnju u prekršaj ili kazneno djelo

13.10.2015.


U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj danas je održana konferencija za medije na kojoj je prezentirana aplikacija kojom se građanima omogućuje da putem pametnih telefona policiji dojave sumnju u prekršaj ili kazneno djelo. Više o samoj aplikaciji i načinu na koji ona funkcionira na konferenciji je pojasnio voditelj smjene Operativno komunikacijskog centra Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Luka Šanje.

 

 

Od danas građani događaje u čiju zakonitost sumnjaju mogu dojaviti policiji i putem svojih pametnih telefona. Naime, u sklopu projekta E-policija izrađena je aplikacija s detaljnim uputama kako na brz način, uz fotografiju događaja koji se građaninu učini sumnjivim, policiju obavijestiti o potencijalnom prekršaju i/ili kaznenom djelu. Ovakav način dojava provodit će se na području svih policijskih uprava pa tako i na području u nadležnosti Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

 

 

Procedura je vrlo jednostavna, a sastoji se od svega nekoliko koraka: građanin pametnim telefonom fotografira događaj, pri čemu je poželjno imati uključene geografske koordinate, nakon čega snimku pošalje centralnom portalu MUP-a. Ukoliko želi, građanin može upisati i komentar, odnosno opis događaja, te nastaviti anonimno komunicirati s policijskim službenicima koji zaprime poruku, kako bi odmah odgovorili na eventualna dodatna pitanja. Za svaku zaprimljenu dojavu na ovaj način, policijski službenici operativno-komunikacijskih centara pri policijskim upravama, odmah procjenjuje je li potrebno žurno postupanje te je šalju u rad nadležnoj službi, ili je pak odbijaju kao nevažnu.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja