Četvrtak, 4. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županijski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Izbor najuzornije seoske žene – tko su bile prestavnice juga Hrvatske

12.10.2015.


Izbor najuzornije hrvatske seoske žene održan je u Općini Velika u Požeško-slavonskoj županiji. Na ovom, 16. izboru sudjelovale su 23 kandidatkinje iz velikog broja županija Republike Hrvatske. Za najuzorniju hrvatsku ženu izabrana je Marija Ribičić iz mjesta Grabarje u Požeško-slavonskoj županiji.

 

Ova manifestacija pridonosi promociji važnosti žene na selu i njezinih postignuća. Na poziv udruge „Uzorne hrvatske seoske žene“, a posredovanjem Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj,  po prvi put na izboru za „Najuzorniju hrvatsku seosku ženu“ predstavljena je i Dubrovačko-neretvanska županija.

 

Na državnom izboru Dubrovačko – neretvansku županiju predstavljale su kandidatkinje: gospođa Marina Violić iz općine Orebić i gospođa Željka Palinić iz općine Slivno. Kandidatkinje iz naše županije su vrlo sadržajno i vjerodostojno predstavile krajeve iz kojih dolaze prezentirajući kulturno nasljeđe, lijepe stare običaje i tradicijske proizvode te proizvodnju svojih obiteljskih gospodarstava te pritom postigle zapažene rezultate.

 

Kao predstavnica Dubrovačko-neretvanske županije u žiriju za izbor najuzornije hrvatske seoske žene sudjelovala je gospođa Luce Gvozden, županijska vijećnica i članica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja