Srijeda, 3. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Dubrovačko-neretvanska županija zaposlila 51 pomoćnika u nastavi

01.10.2015.


U okviru projekta "Zajedno možemo sve! – vol. 2" vrijednog 2.496.854,84 kuna kojemu je nositelj Dubrovačko-neretvanska županija, zaposlen je 51 pomoćnik u nastavi za 61 učenika s teškoćama u školama kojima je osnivač Županija.

 

 

Projekt „Zajedno možemo sve! – vol. 2“ nastavak je uspješno provedenog projekta „Zajedno možemo sve!“ kojim je Dubrovačko-neretvanska županija osigurala 46 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u protekloj školskoj godini.

 

 

Prošlogodišnje iskustvo provedbe projekta „Zajedno možemo sve!“ pokazalo je da uvođenje pomoćnika u nastavi u školi predstavlja izuzetno kvalitetan oblik pomoći podrške učenicima s teškoćama koji su uključeni u redovni sustav odgoja i obrazovanja.

 

 

Uključivanjem pomoćnika u nastavne programe osnovnih i srednjih škola uvelike se doprinosi primjerenijoj socijalnoj integraciji, uspješnijem školskom uspjehu svih učenika, promijenjenim stavovima učitelja/nastavnika te njihovoj realnijoj procjeni odgojnoobrazovnih potreba učenika s teškoćama u razvoju, a samim time i aktivnijim sudjelovanjem učenika s teškoćama u svim aspektima školovanja.

 

 

Za zaposlene pomoćnike u nastavi u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije tijekom prva dva mjeseca provedbe projekta provest će se program stručnog osposobljavanja pomoćnika u nastavi za rad s učenicima s teškoćama od strane vanjskog stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom u inkluzivnom obrazovanju.

 

 

Izniman je to uspjeh za Dubrovačko-neretvansku županiju koja je ove godine osigurala u svom proračunu osigurala 249.685,49 kuna (10% od ukupnog iznosa) za sufinanciranje i uspješnu provedbu projekta „Zajedno možemo sve! – vol. 2“.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja