Ponedjeljak, 1. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Županijski Stožer spreman za logističku potporu eventualnom prihvatu migranata, smještaj na Prevlaci

29.09.2015.


Stožer za zaštitu i spašavanje Dubrovačko-neretvanske županije na sjednici je raspravljao o kapacitetima i mogućnostima eventualnog prihvata migranata na području Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 

 

Naime, na prošlotjednom sastanku dogovoreno je da će se prikupiti svi podaci o kapacitetima prihvata, zalihama ležajeva, hrane, odjeće, vode i lijekova te o prevoditeljima, psihološkoj pomoći i mogućnostima transporta.

 

 

 

Na sastanku, kojega je vodio zamjenik župana i načelnik Stožera Davorko Obuljen, je zaključeno kako je Stožer spreman za eventualni prihvat migranata. Kako se iz policijskih izvora govorilo o tri granična prijelaza koja mogu biti iskorištena od strane migranata za ulaz u Hrvatsku, za smještaj je određena lokacija na Prevlaci, a za područje doline Neretve Grad Metković je ponudio jednu lokaciju za smještaj.

 

 

Svakako, Obuljen je kazao da će Stožer i dalje pažljivo promatrati situaciju s migrantima i biti spreman na pružanje logističke potpore. Za eventualni ulazak, smještaj i transport migranata, kazao je Obuljen, budući se radi o povredi državne granice i ilegalnom ulasku migranata, nadležno je Ministarstvo unutarnjih poslova, stoji u priopćenju iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja