Četvrtak, 4. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Gradi li Grad Dubrovnik nogometni stadion

18.09.2015.


Sastanak klubova vijećnika u Gradskom vijeću na temu nogometnog stadiona u Lapadu održan je danas u Maloj vijećnici. Uz Mara Kristića (KLGB), Matiju Čale Mratović (HNS i partneri), Mladena Gojuna (SDP), Lukšu Matušića (DDS) i predsjednika GV-a Mata Frankovića (HDZ i partneri), sastanku su nazočili pročelnici Miho Katičić i Silva Vlašić, te ravnatelj JU Sportski objekti Dubrovnik Lukša Klaić.

 

 

 

 

Nakon što je početkom srpnja austrijska tvrtka Supernova predstavila idejno rješenje stadiona u Lapadu, koje bi se gradilo prema modelu javno-privatnog partnerstva, dostavljena je i maketa budućeg zdanja u mjerilu 1:500.      

 

 

Na današnjem sastanku prevladalo je mišljenje, iskazano i nakon predstavljanja u srpnju, da je rješenje „Supernove“, koje stadion smješta na krov zdanja i kombinira ga sa 30.000 kvadrata komercijalnih sadržaja i garažom od 900 mjesta, predimenzionirano i da volumenom nije primjereno lokaciji.

 

 

Dogovoreno je da će Grad Dubrovnik samostalno krenuti u investiciju gradnje središnjeg gradskog nogometnog stadiona na istoj lokaciji, kako je definirano GUP-om. U Gospinom polju mogu se napraviti dva kvalitetna nogometna terena, dok bi se četvrti izgradio na glavici Babinog kuka u sklopu budućeg atletskog stadiona.

 

 

Postignut je konsenzus da bi četiri nogometna terena, uključujući centralni objekt stadiona, zadovoljili potrebe nogometne infrastrukture u sljedećih 15 godina, te postavili temelje za razvoj sportskog turizma 

 

 

Za praćenje ovih investicija oformit će se posebno povjerenstvo Gradskog vijeća, dok će nositelj aktivnosti biti Javna ustanova, priopćeno je iz dubrovačke gradske uprave.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja