Nedjelja, 20. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Šuica u EP-u: Pozdravite hrvatske veterane Domovinskog rata

20.11.2013.

"Molila bih vas da u tjednu kada Hrvatska komemorira Vukovar svi zajedno pozdravimo 29 veterana Domovinskog rata iz Hrvatske  koji su došli u posjet Europskom parlamentu“, naglasila je Dubravka Šuica u Europskom parlamentu.

 

Kako je i prethodno najavljeno predstavnici Hvidre predvođeni saborskim zastupnikom Josipom Đakićem stigli u posjet Europskom parlamentu u Strasbourgu na poziv zastupnice Dubravke Šuice. Članovi Hvidre su pratili plenarnu sjednicu s galerije Europskog parlamenta kada ih je zastupnica Šuica pozdravila na hrvatskom jeziku te uputila poziv ostalim kolegama europarlamentarcima da ih pozdrave i na taj način odaju počast Vukovaru i svim žrtvama Domovinskog rata.

 

"Neki od vas već znaju da sam imao čast posjetiti Vukovar i osobno suosjećam sa stradanjima koja su se tamo dogodila te mi je iznimno zadovoljstvo što su danas ovako važni gosti ovdje s nama," uzvratio toplim riječima potpredsjednik Europskog parlamenta Miguel Angel Martinez.

 

Osim što su se pobliže upoznali s radom Parlamenta i pojedinih zastupnika, hrvatski branitelji su nazočili dodjeli nagrade Saharov koja je ove godine otišla u ruke 16-godišnje Pakistanke koja se zalaže za pravo djece na obrazovanje. Program je nastavljen obilaskom Parlamenta,  popodnevnim posjetom Katedrali u Strasbourgu i Petit Franceu, druženjem i razmjenom prigodnih poklona.

„Drago mi je što mogu ovih hrabrim ljudima i na ovaj način iskazati zahvalnost za sve što su napravili za Hrvatsku.  Danas kad su ovdje, vide da njihova žrtva i trud nisu bili uzaludni, a i Europa ih prepoznaje kao istinske heroje“, zaključila je zastupnica Šuica.

Najčitanije (7 dana)

Prošle zime osjećali ste se neobično? Možda ste preboljeli koronavirus
Na području DNŽ preporučena četiri klastera udruženih turističkih zajednica
U Jadranskom moru uočeni leteći lignjuni, iznimno rijetka vrsta


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja