Subota, 6. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Započeo 2,5 milijuna kuna vrijedan projekt 4M

17.09.2015.


Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Udrugom Sunce iz Splita započela je rad na  2,5 milijuna kuna vrijednom projektu „Kartiranje, monitoring i upravljanje prekograničnom Natura 2000 mrežom na moru“ (4M) s glavnim ciljem zaštite podmorja.

 

 

Udruga Sunce,kao koordinator projekta, sljedeće će dvije godine s Javnom ustanovom te crnogorskim partnerima, ekološkom udrugom Green Home i Agencijom za zaštitu životne sredine Crne Gore,sudjelovati  na brojnim aktivnostima vezanim za unaprjeđenje upravljanja morskim resursima na prekograničnom području Hrvatske i Crne Gore (Cavtat – Prevlaka, HR i Arza – Platamuni, CG).  

    

 

Opći cilj projekta je poboljšano upravljanje i smanjenje utjecaja na morska staništa i vrste od interesa za europsku zajednicu u prekograničnom području.

 

 

Seminar o identifikaciji i upravljanju morskom ekološkom mrežom, izrada mjera/plana upravljanja za morsku ekološku mrežu, jačanje kapaciteta za kartiranje podmorja i monitoring kao i program i edukacije, kartiranje morskih staništa/vrsta u potencijalnim Natura 2000 područjima i uspostava monitoringa livada morske cvjetnice posidonije samo su neke od glavnih aktivnosti projekta.

 

 

Predviđeni rezultati su razmjena najboljih domaćih i međunarodnih praksi kod identifikacije i upravljanja morskom ekološkom mrežom te poboljšana prekogranična i međusektorska komunikacija i suradnja u zaštiti podmorja.

Najčitanije (7 dana)

Javni natječaj za zakup javnih površina na lukobranu u Mlinima
Jadrolinja će Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom
Stožer: Na jugu Hrvatske nitko nije u samoizolaciji zbog korone


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja