Petak, 29. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

O sanaciji posljedica požara na Korčuli i Pelješcu

10.09.2015.


Zamjenik župana Davorko Obuljen i pročelnik za komunalne poslove, promet i veze Miho Baće sudjelovali su u Orebiću na sastanku o sanaciji posljedica požara zbog kojih je proglašena elementarna nepogoda za općine Smokvica, Orebić, Janjina i Ston.

 

 

U požaru je izgorjelo preko 4500 hektara površine, a općine su u završnim izvješćima Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda prijavili ukupnu štetu od 30 milijuna kuna.

 

 

Na sastanku su sudjelovali predstavnici ove četiri općine, predstavnici HEP-a, Hrvatskih šuma, Hrvatskih voda, Hrvatskih cesta, Vodovoda NPKLM te Odašiljača i veza.

 

 

Predstavnici Hrvatskih šuma istaknuli su kako je na opožarenom području Smokvice (gotovo 820 hektara) šumska šteta procijenjena na 18 milijuna kuna (što ne ulazi u iznos prijavljene štete Županijskom povjerenstvu. HŠ  će uložiti dva milijuna kuna u projekt poboljšanja mreže protupožarnih puteva na ovom području.

 

 

HŠ su izvijestile kako je na području Trstenika stradalo 30 posto šume pod njenom nadležnošću  te da će tu površinu sanirati kroz naredne tri godine. Također, s upravom HŠ razgovara se o iznalaženju rješenja za sanaciju opožarenih privatnih parcela.

 

 

Oba odvodna kanala u Trsteniku su očišćena, a razgovaralo se o projektu Hrvatskih voda kojim će se napraviti uporne brane u gornjim dijelovima kanala s pristupnim cestama. Projekt bi trebao biti napravljen kroz mjesec dana. Na sastanku se razgovaralo i o projektu sanacije mosta na obali u Trsteniku, kako bi se izbjegli problemi s bujicama koji su 2003. godine poplavile čitavo naselje. Most će biti odmah saniran, a usporedno će se raditi projekt novog mosta kako bi se problem riješio trajno.

 

 

Hrvatske ceste su već pristupile rezidbi stabala uz rub ceste iznad Trstenika, a uz projekt postavljanja nove ograde uz cestu te mreže za sprječavanje odrona, ukupno će uložiti oko 5 milijuna kuna.

 

 

Županijska uprava za ceste radi na uređenju dionice od glavne pelješke ceste prema Trsteniku, pa sve do Gornjeg sela.

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
Lonza odgovara na pitanje tko će biti kandidat HDZ-a za župskog načelnika
Grofovi obnovili hrvatsku zastavu na stijeni poviše Komolca


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja