Ponedjeljak, 13. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Priznanje eskadrila transportnih helikoptera u Dubrovniku: Susret s djecom čiji su život spasili

25.08.2015.


Na dubrovačkom helidromu je danas 25. kolovoza 2015. posadi Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane dodijeljeno Priznanje Državne uprave za zaštitu i spašavanje za ostvareni 112. medicinski let sa područja Dubrovačko-neretvanske županije. 

Priznanje letačkoj posadi uručila je pročelnica Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Ana Kordić, tom prilikom istaknuvši kako spašavanje ljudskih života, njihovo zdravlje i sigurnost, ovise o jednom složenom sustavu za čije je funkcioniranje ključna dobra suradnja i komunikacija, te je potrebno isticati primjere dobre prakse kao što je ovaj. Njegova važnost prepoznata je i sa razine Državne uprave za zaštitu i spašavanje zbog čega je i uslijedilo ovo Priznanje.

Ana Kordić zahvalila se pilotima ali i hitnoj medicinskoj službi, domovima zdravlja, dubrovačkoj bolnici, Zračnoj luci Dubrovnik, vatrogascima, i svima onima koji su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji medicinskih prijevoza zrakom.
 

Priznanje su primili bojnik Krešimir Matan, kapetan posade helikoptera, satnik Elvis Mišić, kopilot helikoptera, te nadnarednik Mladen Delić, tehničar letač na helikopteru. Primajući Priznanje Matan je istaknuo kako ga letačke posade doživljavaju s puno emocija i posebnih osjećaja jer je najveći broj djece i trudnica koji su prevezeni vojnim helikopterima upravo s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

- Ovaj susret ćemo pamtiti s radošću i ponosom. Odlična je poveznica 112 letova preko poziva 112 Dubrovnik s kojim imamo višegodišnju izvrsnu suradnju i koordinaciju kako bi organizacija i hitni transport pacijenata protekao brzo i sigurno, kazao je Matan.
 

Posebno je bio emotivan susret pilota s djecom čiji su životi spašeni zahvaljujući hitnom medicinskom prijevozu zrakom, a djeca i njihovi roditelji su nakon programa na helidromu imali priliku posjetiti dežurne operatere u Županijskom centru 112 i u prostorijama Područnog ureda  za zaštitu i spašavanje nastaviti druženje s pilotima i službenicima Područnog ureda.

Najčitanije (7 dana)

Stožer: Sedam novozaraženih na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja